USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Паралімпійська збірна України виборола срібло на чемпіонаті світу з футболу

29 Червня 2015 08:00
У фіналі збірні України та Росії розіграли звання чемпіона світу. Щоправда, паралімпійського, у якому взяли участь футболісти з наслідками дитячого церебрального паралічу. Наша збірна, у складі якої є волиняни, поступилася Росії з мінімальним рахунком.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, як волинські паралімпійці готуються до чемпіонату світу. Про перипетії тренувального збору розповідав старший тренер збірної, волинянин Юрій Тимофеєв.

Мундіаль відбувся в англійському Бірмінгемі. На шляху до фіналу українці перемогли збірні Англії та Японії (Іран не з’явився через проблеми з отриманням візи). Росіяни ж розібралися з австралійцями, ірландцями і португальцями. В плей-офф російська команда виявилася сильнішою від господарів та нідерландців. Ми – від ірландців з бразильцями.

В першому таймі (по півгодини кожен) росіяни не реалізували три вбивчі моменти. В одному з них м’яч облизав поперечину. Українці відповідали небезпечними стандартами. У другій половині гри «малинові» з 35-ї по 38-му хвилини знову змарнували кілька шикарних моментів. Варто відзначити блискучу реакцію нашого кіпера Костянтина Симашка.

Однак гол в українські ворота назрівав. «Синьо-жовті» забули в штрафному майданчику Дмитра Пестрецова. Удар останнього Симашко потягнув, але на добиванні першим був Олександр Кулігін – 0:1.

Після пропущеного м’яча тренери української збірної випустили волинянина Віталія Романчука, який у чвертьфіналі забив гол збірній Ірландії. І відразу ми могли кілька разів поспіль зрівняти рахунок, але сфера вперто ніяк не хотіла залітати в сітку.

У доданий час той-таки Пестрецов упав в чужому майданчику, однак арбітр розцінив вчинок Дмитра як симуляцію, виписавши тому «гірчичник». На останніх секундах «синьо-жовті» могли перевести поєдинок в овертайм, але куля зрадницьки просвистіла повз штангу. Таким чином, Росія стає чемпіоном світу, а Україна здобуває срібні медалі мундіалю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Поричка Показати IP 29 Червня 2015 08:50
Молодці, спортсмени! Сильні тілом і духом. Так тримати!
Волинь Показати IP 29 Червня 2015 10:07
Юрій Васильович Тимофеєв помічник старшого тренера Овчаренка)
енко Показати IP 29 Червня 2015 17:43
витаемо тимофеева
Лучанка Показати IP 30 Червня 2015 10:46
Що то за синоніми до слова м'яч: куля, сфера. Невдалий переклад?
м Показати IP 1 Липня 2015 00:19
молодці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus