USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Здобутки Беломоїної в африканській багатоденці

25 Березня 2016 12:06
Луцька велогонщиця класу маутенбайк Яна Беломоїна в дуеті з німкенею Сабіною Шпіц завоювала срібні нагороди на багатоденці Cape Epic, що відбувалась в Південно-Африканській Республіці.

«Це мій перший Cape Epic. Це дуже довга і важка траса. Та у мене дуже хороший партнер Сабіна Шпіц. Вона титулована і талановита велогонщиця. Вона є однією з моїх улюблених спортсменів. Впевнено можу сказати, що це найважчі перегони, в яких я брала участь», - розповіла спортсменка.

Перший етап українсько-німецький дует завершив на четвертому місці, але вже в другому зміг фінішувати у трійці кращих. На третьому етапі Беломоїна зі Шпіц теж опинилися поза подіумом, а потім знову додали обертів. На екваторі перегонів дівчата стали другими, а останні три етапи команда Sport for Good перемогла. На жаль, це не допомогло їм завоювати «золото» у загальному заліку. Першими стали Аніка Лангвад та Аріан Клейнханс з Spur-Specialized. Дівчата з Sport for Good поступилися їм понад 14-ти хвилинами.

«Фініш був дуже хороший, це було схоже на заїзд по пересіченій місцевості, тому я повинна була їхати швидко. Я побачила маленький шанс, тому я пішла на це і, на щастя, Сабіна змогла мене наздогнати. Я дуже щаслива виграти три етапи поспіль», - поділилася враженнями Яна.

Cape Epic – це відкрита багатоденна командна гонка з маршрутом понад 800 км по пересіченій місцевості, яка входить до офіційного календаря UCI в категорії MTB. Після південноафриканських стартів Беломоїна у світовому рейтингу UCI в категорії «Жінки еліта» піднялася на третю позицію з 1677 очками у своєму активі.

Зауважимо, це вже другий подіум волинянки у сезоні 2016-го року. Нагадаємо, на початку лютого Беломоїна виграла «золото» чотириденних перегонів Costa Blanca Bike Race.

«Цього року я поїду на Олімпіаду в Бразилію, і я надіюся, що ці змагання стали хорошою підготовкою до Ріо-де-Жанейро. Це вже буде моя друга Олімпіада. На першій у Лондоні я була тринадцятою. Цього року я хочу мати медаль. Я надіюсь, що я готова до цього», - зізналася дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЧАНКА ЯНА БЕЛОМОЇНА ГОТУЄТЬСЯ ДО ОЛІМПІАДИ В БРАЗИЛІЇ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
не лучанин Показати IP 25 Березня 2016 17:22
молодчинка! успіхів і майбутніх перемог!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus