USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

«Зелене господарство» судитиметься із департаментом ЖКГ Луцькради?

3 Вересня 2009 16:18
Головний інженер КП «Зелене господарство» міста Луцька Михайло Ганущак розповів, що директор цього комунального підприємства планує судитися із департаментом ЖКГ Луцькради, через заборговані кошти. Пан Ганущак озвучив суму у 1 мільйон 42 тисячі гривень. Про це йшлося під час засідання комісії із питань забезпечення своєчасності  виплати заробітної  плати, пенсій, стипендій та  інших соціальних виплат, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Він розповів, що борг із заробітної плати перед працівниками становить 278 тисяч гривень. Разом із численними податками та відрахуваннями до Пенсійного фонду сума сягає 417 тисяч. На підприємстві працює приблизно 90 осіб, яким заборгували місячну зарплату.
 
Пан Ганущак розповів, що основним замовником роботи у «Зеленому господарстві» є департамент ЖКГ Луцької міської ради. Саме цей орган і заборгував міським квітникарям 1 мільйон 42 тисячі гривень. Заступник волинського губернатора Василь Байцим зауважив, що юридичним правом цього підприємства є можливість звернутися до суду, аби повернути ці кошти.
 
Головний інженер КП «Зелене господарство» міста Луцька Михайло Ганущак розповів, що спілкувався із директором підприємства із цього приводу. Останній готовий піти до суду. Під час засідання комісії з’ясувалося, що на «гарячу» лінію в ОДА надходить чимало звернень, у тому числі колективних, на заборговану заробітну платню саме на цьому підприємстві. Пан Байцим додав, що департамент ЖКГ має або платити за послуги, або ними не користуватися.
 
Зауважимо, що за словами пана Ганущака, їхнє підприємство торік «заробило» 4 мільйони гривень, із них місто не замовило робіт лише на 400 тисяч. А ось цьогоріч замовлень «зі сторони» майже немає, хоча реклама «Зеленого господарства» є й на телебаченні і розклеєна по місту. Заступник голови Волинської ОДА Василь Байцим висловив думку про можливий недолугий менеджмент керівників «Зеленого господарства» у такому випадку. А начальник головного управління містобудування, архітектури і ЖКГ Волинської ОДА Антон Кривицький зауважив, негатив того, що 90 % міські квітникарі і косарі отримають замовлень від міста і лише 10 % - із «сторони».
 
Додамо, що директор департаменту економіки Луцької міської ради Любов Ковпак зауважила, що заборгованість департаменту ЖКГ перед «Зеленим господарством» становить 250 тисяч гривень, а не 1 мільйон 42 тисячі гривень. Це оперативні дані станом на 28 серпня. Головний інженер пояснив таку різницю у цифрах не доопрацюванням і мовляв, тим, що «свіжіші» дані ще не надійшли.
 
Заступник волинського губернатора Василь Байцим зауважив провести акти звірки, проте іншого виходу із ситуації, а ніж суд він не бачить. Також пан Байцим висловив занепокоєння суттєвою різницею у цифрах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Михайло Ганущак, головний інженер підприємства: Показати IP 4 Вересня 2009 14:30
Некоректно подана інформація. На нараді Василь Байцим розпитував мене про фінансові проблеми підприємства. І запитав: чи маємо ми право, до прикладу, подати в суд на департамент ЖКГ? Я відповів, що юридичне право – є. Оце й усього. Насправді ж керівництво «Зеленого господарства» розуміє причини кризової ситуації і підтримує з департаментом ЖКГ нормальні ділові стосунки. В усі часи департамент ЖКГ з нами розраховувався вчасно і в повній мірі. Ми впевнені, що і в подальшому буде так.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus