USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Зеленська та Клопотенко анонсували нове меню у дитсадках

4 Лютого 2022 17:10
Олена Зеленська та Євген Клопотенко розвінчали міфи про реформу шкільного харчування, а також анонсували запровадження меню в дитсадках.

Про це стало відомо на трансляції Зеленської та Клопотенка в Instagram, передає Главком.

Зеленська під час ефіру запропонувала Клопотенку розглянути основні питання, які турбують людей щодо реформи шкільного харчування, а також міфи щодо цієї реформи.

«Перший міф, мій «улюблений», він наробив найбільше галасу – реформа заборонила вживати сіль, цукор і хліб дітям назавжди. Це неправда – норми змінені, зменшені, ми хочемо, щоб діти споживали менше солі та менше цукру. Так, за один прийом їжі споживання солі має скоротитися з 7-9 грамів до 1-1,5 грама. Цукру ж з 15-18 грамів скоротилося до 7,5 грамів на один прийом їжі. Тобто, якщо раніше до чашки чаю ми клали дві ложки цукру, то зараз маємо класти одну», – сказала Зеленська.

Вона також нагадала, що буде програма навчання школярів у регіонах щодо нових стандартів шкільного харчування.

Читати ще: Для українських школярів розробляють нове меню: Клопотенко розкрив подробиці

Нормативи щодо харчування в дитячих садках уже запроваджені, але меню розробляє кожен конкретний садок згідно з нормами.

Офіційно Євген Клопотенко та його команда ще не розробляли меню для дитячих садків, а ті норми, які набрали чинності, розроблені МОЗ й іншими інстанціями.

Олена Зеленська попросила Євгена Клопотенка підготувати примірник меню для дитсадків.

«Якщо чесно, воно вже зроблене, нам просто треба, щоб Міністерство охорони здоров’я провело його верифікацію. Бо якщо ми заллємо на нашу велику платформу «ЗнаЇмо» незатверджене МОЗ меню, мабуть, це буде некоректно. Тому ми все зробимо по процедурі, трошки довго, але все буде», – анонсував Євген Клопотенко.

Раніше ми писали, що мережу накрило обурення новим шкільним меню від Клопотенка. Євген Клопотенко у відповідь на критику оновленого шкільного меню разом із командою прописав подальші дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
володимир Показати IP 4 Лютого 2022 17:41
вже задовбали
Ібн Сіна Показати IP 4 Лютого 2022 18:28
А де в меню СКУМБРІЯ по 8 грн/кг ?
Олесь Показати IP 4 Лютого 2022 19:08
Засунула носа вже й туди . Скоро вибори значить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus