USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зеленський хоче повернути кримінальну відповідальність за контрабанду

24 Квітня 2021 22:25
Президент Володимир Зеленський вніс невідкладний законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу, які передбачають введення кримінальної відповідальності за контрабанду.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради, пише Економічна правда.

Зеленський пропонує доповнити статті Кримінального та Кримінального процесуального кодексів.

Проект закону «Про внесення змін до КК та КПК України щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів » зареєстрували в парламенті в п’ятницю, 23 квітня. Тексту законопроекту № 5420 на сайті Верховної Ради поки що немає.

2 квітня на засіданні Ради національної безпеки та оборони ввели санкції проти топ-десятки української контрабанди.

У РНБО назвали топ-10 контрабандистів, проти яких ввели санкції. Після цього від роботи відсторонили понад 100 працівників Держмитслужби, серед яких – 17 керівники митниць і митних постів.

15 квітня стало відомо, що Рада національної безпеки та оборони впровадить другу частину санкцій проти контрабандистів, а також президент Володимир Зеленський доручив розробити законопроєкт про статус олігарха в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 25 Квітня 2021 00:22
А що є альтернатива купити українське? Чи наші численні заводи збуту не мають?
Анонім Показати IP 25 Квітня 2021 08:34
Если товарную контрабанду криминализовать, то задерживая контрабандный груз, его нельзя будет конфисковать, пока уголовное дело не будет до конца расследовано, а суд первой и второй инстанции не постановят виновному лицу обвинительный приговор с конфискацией этого товара. Такого почти никогда не было и не будет. А если очень редко и будет, то до такого момента будут проходить годы, в течении которых будут богатеть правоохранительные чиновники, продавая уголовные дела и возвращая грузы контрабандистам. А декриминализация контрабанды предполагала административную ответственность с немедленной конфискацией всего товара впридачу со штрафом такой же стоимости. То есть государство реквизировало весь груз и получало штраф аналогичной суммы без промедлений, быстро пополняя бюджет. Кроме того, за все годы, пока товарная контрабанда предполагала уголовную, а не административную ответственность, в стране почти никто не сидел в тюрьме, а в бюджет не поступали деньги от задержанных грузов. Этой инициативой государству будет нанесён прямой финансовый ущерб в сфере, уже десятки раз исследованной специалистами и экспертами. Это крайне безответственное и непрофессиональное решение.
скептик Показати IP 25 Квітня 2021 10:22
контрабандою буде вважатись блок сигарет, а фура сигарет - це гуманітарна допомога

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus