USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Зеленський підписав закон про боротьбу з аграрним рейдерством

14 Січня 2020 14:18
Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству», що передбачає, зокрема, посилення адміністративної відповідальності для реєстраторів у разі вчинення ними незаконних дій при реєстрації та зобов’язує уряд провести інвентаризацію всіх земельних ділянок, інформація про які відсутня в земельному кадастрі.

Як сказано в картці закону на сайті Верховної Ради, закон повернуто з підписом від президента 13 січня, пише УНІАН.

Нагадаємо, 5 грудня Верховна Рада прийняла у другому читанні й в цілому закон «Про внесення змін у Земельний кодекс України та деякі інші законодавчі акти щодо протидії рейдерству».

Представляючи законопроєкт, голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський зазначав, що положеннями законопроєкту вносяться зміни до законодавчих актів, що дозволить комплексно врегулювати питання протидії рейдерству. Згідно з пояснювальною запискою, закон передбачає надання державним кадастровим реєстраторам доступ в онлайн-режимі до відомостей, які містяться у Державному реєстрі прав на нерухоме майно, а державним реєстраторам – право онлайн-доступу до всіх відомостей, що містяться у Державному земельному кадастрі.

Згідно з документом, державні реєстратори прав повинні перевіряти не тільки відомостей у Державному реєстрі прав на нерухоме майно, але і наявність відповідних відомостей у Державному земельному кадастрі. Під час проведення реєстрації прав державний реєстратор також зобов’язаний перевірити, чи має право особа, яка звернулася із заявою про реєстрацію, на вчинення таких дій, а також зобов’язаний перевірити наявність інформації про нерухоме майно в інших державних реєстрах. Державний реєстратор прав зобов’язаний залишати без розгляду заяву про реєстрацію права на нерухоме майно, якщо кадастровий номер земельної ділянки відсутня в Державному земельному кадастрі. Закон передбачає посилення адміністративної відповідальності для реєстраторів у разі вчинення ними незаконних дій при реєстрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 14 Січня 2020 22:10
і хто їх читає ті закони ? закон як дишло - куди повернеш, туди вийшло

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus