USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Зеленський подав до ВР законопроект про імпічмент

29 Травня 2019 15:48
Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проект закону про особливу процедуру усунення президента від влади. Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив представник президента у ВР Руслан Стефанчук.

«Президент Зеленський, як і обіцяв у передвиборчій кампанії, сьогодні передав до Верховної Ради проект закону України про особливу процедуру усунення президента з поста (імпічмент). Обіцянка, яка була дана, вона виконана», – заявив він.

За словами Стефанчука, разом з цим законопроектом до парламенту вкотре спрямовано звернення президента про те, аби ВР не забула про законопроект щодо скасування депутатської недоторканності.

«І це було би чесно, якби разом ми ці два проекти провели з тим, щоб і президент мав свою процедуру усунення його з поста, і Верховна Рада отримала», – сказав Стефанчук.

Нагадаємо, цього ж дня, 29 травня, у Верховній Раді України зареєстрували законопроект № 10339 «Про спеціальну тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з проведення розслідування вчинення Президентом державної зради або іншого злочину» («Про імпічмент»). Автором законопроекту є народний депутат від фракції «БПП» Олексій Гончаренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
lutsk Показати IP 29 Травня 2019 15:55
молодець Зеленський
Лучанин Показати IP 29 Травня 2019 16:20
А ще б внести зміни у виборче законодавство про те, що депутати Верхавної Ради, які були розпущені Президентом більше не змогли балатуватися до Ради
Навуходоносор Показати IP 29 Травня 2019 16:56
Зря он себя подставил...В абсолютном большинстве европейских стран высшие должностные лица и депутаты имеют неприкосновенность! Но наряду с этим действует механизм моментальной потери неприкосновенности в случае серьезных нарушений закона. Без проволочек! В Украине без неприкосновенности все депутаты будут "серые мышки", сидящие под веником. Ну, а ЗЕ - сожрут лжепатриоты! Начнется эра импичментов, небывалой политической трескотни, интересы "серых зипунов" уйдут на второй план...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus