USD 39.80 40.00
  • USD 39.80 40.00
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.92 10.10

Зеленський пояснив, чому звільнив Баканова і Венедіктову, і розкрив деталі затримання ексголови СБУ у Криму

17 Липня 2022 22:59
Володимир Зеленський пояснив, чому звільнив генпрокурора Ірини Венедіктової та усунув від посади голову СБУ Івана Баканова. Також глава держави підбив підсумки дня.

Про це йдеться у вечірньому відеозверненні президента 17 липня.

Працівниками ДБР та СБУ був затриманий екскерівник СБУ у Криму. Його звільнили ще на початку повномасштабного вторгнення. Зібрано достатньо доказів, щоб повідомити цій особі підозру у державній зраді. Так само відповідатимуть і усі, хто разом із ним входив до складу злочинного угруповання, яке працювало в інтересах російської федерації.

Читати ще: Силовики затримали ексголову управління СБУ в Криму

«Я відвідав прифронтові регіони – найскладніші. Особисто розбирався з діяльністю зокрема й правоохоронних органів. За результатами цього, як ви вже знаєте, були ухвалені кадрові рішення щодо регіональних керівників сектору безпеки – Херсон, Харків. Конкретні дії та будь-яка бездіяльність кожної посадової особи в секторі безпеки та в правоохоронних органах будуть оцінені», – розповів президент.

Зі слів президента, станом на сьогодні зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників органів прокуратури, органів досудового розслідування, інших правоохоронних органів. У 198 кримінальних провадженнях відповідним особам повідомлено про підозру.

Зокрема, понад 60 працівників органів прокуратури та СБУ залишилися на окупованій території та працюють проти нашої держави.

«Такий масив злочинів проти основ національної безпеки держави та зв’язки, які зафіксовані між працівниками силових структур України та спецслужбами Росії, ставлять дуже серйозні запитання до відповідних керівників. Кожне з таких питань отримає належну відповідь», – заявив глава держави.

«Сьогодні я ухвалив рішення про відсторонення від посади Генерального прокурора та про усунення голови Служби безпеки України. Хочу, щоб мене почули й усі, від кого залежить чутливе питання призначення нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Моя позиція як президента – конкурс, який відбувся, має призвести до цілком логічного рішення про призначення нового керівника. Відповідна людина обрана, і від конкурсної комісії залежить фіналізація цього рішення», – сказав Володимир Зеленський.

Читати ще: Зеленський звільнив Генпрокурора Венедіктову й голову СБУ Баканова

Зі слів президента, це питання чутливе тому, що без повноцінного керівника такої інтитуції неможливе і її повноцінне функціонування.

Зеленський додав, що закінчився строк повноважень керівника НАБУ. І, щоб обрати нового, потрібно провести відповідний конкурс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 17 Липня 2022 23:40
А коли вже будете розбиратись з волинською виконавчою владою , коли вже будуть ефективні керівники , гучні звільнення ???
Андрій Показати IP 17 Липня 2022 23:57
коли прокуратура в тому числі Волинська займається питаннями "як виїджав чоловік за кордон і головне чому повернувся... :) " а СБУ буде перевіряти чи хтось бува не завіз лишнього ящика макарон замість роботи з сепаратистами, та агентами ... то грош ціна таким органам і від їх повного звільнення змін в безпековій ситуації в країні ми не побачимо...:(
Анонім Показати IP 18 Липня 2022 00:59
прокуратура, сбу разом з митницею і суддями є найбільш корумпованими структурами, венедиктову треба було звільнити ще тоді, коли вона порішала тепле місце в МВС для свого чоловіка, а в СБУ зрадників і хапуг виявилося забагато - баканов не зрозуміло чим займався на посаді
Віктор Показати IP 18 Липня 2022 07:49
звільнити Єрмака слабо?
Роман Показати IP 18 Липня 2022 09:47
Прокуратура і поліція - то повне дно корупціонерів та хабарників. Легше закрити очі на незаконне вивезення дітей закордон і всім пофіг. А ти розбирайся сам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus