USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Зеленський зажадав контролю за кордоном України, Путін заявив, що це не передбачено «Мінськом»

10 Грудня 2019 01:49
Володимир Зеленський на зустрічі з Володимиром Путіним наполягав на необхідності відновлення Україною повного контролю за державним кордоном та неможливість проведення виборів на Донбасі без виконання цієї умови. Проте Путін заявив, що контроль за кордоном, відповідно до підписаних в 2015 році Мінських угод, наступає наступного дня після проведення виборів.

«У нас з президентом РФ, кажу відверто, різний, напевне абсолютно, погляд щодо передачі кордону і коли це можливо. Дійсно я можу відкрито про це говорити. Президент РФ каже, що у Мінську, що наш колишній президент Петро Олексійович підписав, передача кордону після виборів. Я звісно підіймаю питання про те, аби передача контролю була до виборів. Мені здається, я доволі аргументовано кажу, але поки у нас різні погляди», — цитує президента «Громадське».

Своєю чергою, Путін підтвердив, що позиції з цього питання у нього та Зеленського не співпадають.

«Нас дуже просто зрозуміти: ми за те, щоби виконувались Мінські угоди. Візьміть та прочитайте, що там написано. Там написано: Україна починає встановлювати контроль на цій території, на цій ділянці кордону на наступний день після виборів. І остаточно цей процес завершається після повної реалізації усіх політичних процедур. Навіщо розкривати Мінські угоди і їх переписувати?», — сказав він.

Президент РФ вважає, що кожний пункт цих угод пов’язаний одне з одним, тому якщо «розкрити один пункт — почнеться переписування інших».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
патріот Показати IP 10 Грудня 2019 07:51
"Мінськ" підписував Порошенко, що тепер скаже він і ті хто його підтримує, з нього щось питати будуть, під його офісом мітинг буде?!
ігор луцький до патріот Показати IP 10 Грудня 2019 15:47
Ага,все правильно.Нічого не треба було підписувати.Треба було почекати,коли російські гради і сау будуть за 50 км від Київа.Коли підписувались мінські домовленності,Україна була не в тій ситуації,щоб ставити умови...нажаль.
Ісса Ндойє Показати IP 10 Грудня 2019 09:08
Ну що задоволені ... Війна буде продовжуватися до останнього, кого або чого не буду писати, бо вилучать комент. Всім треба прийняти - про мирне вирішення конфлікту на сході і не пахне. Особлива подяка Парашенку - він продовжить заробляти гроші на крові...
Ісса Ндойє Показати IP 10 Грудня 2019 09:12
А Зеленський остаточно втратить залишки підтримки людей які хочуть миру в Україні ...
скептик до Ісса Ндойє Показати IP 10 Грудня 2019 13:00
ті що хочуть миру будь-якою ціною, можуть для початку піти і вмовити сєпарів припинити вогонь
скептик Показати IP 10 Грудня 2019 13:04
парашка вже "виконала" умови будапештського меморандуму. так звані мінські угоди ні парашка, ні сєпари не виконують і виконувати не збираються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus