USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Земля за безцінь: як у Копачівській ОТГ роздають землю в оренду

24 Липня 2020 18:29
На Волині в оренду на 7 років віддали понад 40 гектарів землі. Ціна приголомшує: за місяць користування – усього 170 гривень за гектар.

Одначе охочих взяти участь у таких привабливих торгах чомусь виявилося небагато. Хоча у цій місцевості фермерських господарств чимало, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Аукціон небаченої щедрості: у Копачівській ОТГ, що на Волині, днями розіграли право оренди на земельну ділянку площею 42 гектари. Поборотись за такий привабливий клаптик землі прийшло п’ятеро учасників, та ось духу суперництва чомусь не відчувалося. Створюється враження, що ділянка повинна опинитися в руках певних осіб.

Переможець торгів орендуватиме землю за ціною, яка майже не відрізняється від стартової ціни лота. Понад 86 тисяч гривень – за 42 гектари. Виходить, що орендар сплачуватиме за землю мізер – усього 171 гривню за гектар щомісяця.

До слова, переможцем став представник підприємства, яке розташоване неподалік, у селищі Кременець. Каже: землю орендуватимуть, аби розширити підприємство.

«Там ще труда і труда біля тої земельної ділянки треба приложить, – коментує переможець аукціону Олександр Ярощук. – Ми ще маємо її привести в належний стан, бо там ліс росте. В нас є тваринництво, будемо кормову базу виготовлювати».

На території громади це не єдине фермерське господарство. Втім за таку велику й дешеву земельну ділянку прийшли боротись не усі. Як розповідає місцевий фермер Юрій, він і гадки не мав, що у сільраді відбудеться аукціон, хоча у цій справі вже понад десяток років. Каже, якби знав про це, то й сам взяв би участь.

«Це взагалі неправильно, це має ставитись до відома принаймні», – обурюється він, надто у ситуації, коли ціна така приваблива.

«Подібні земельні аукціони на Волині відбуваються мало не щодня, й проводять їх часто з мінімальним розголосом. Буває, навіть у гаражних кооперативах. Землю роздають за безцінь, а далі, як нерідко буває, орендар розпайовує земельну ділянку, а згодом і приватизовує. І це все у той час, як звичайні селяни шукають змоги заробити копійку та виростити врожай на своїх, у кращому випадку, кількох сотках землі», – йдеться в сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 24 Липня 2020 22:18
Львівські і далі дерибанять Волинь.
Вуйко Показати IP 24 Липня 2020 22:48
Львів - сила!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus