USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанин відкрив у Білорусі жаб'ячу ферму

13 Березня 2015 08:31
Жаб'ячу ферму в білоруському місті Мозир відкрив 37-річний лучанин Володимир Мувер. У бізнес вклав $100 тисяч. Переїхав жити з дружиною Юлією до її родичів, - пише Gazeta.ua.

— Сім років тому хотів розпочати бізнес в Україні. Було два варіанти. Отримати дозвіл в екологічній інспекції на вилов річкових жаб. Без хабарів це — неможливо. Порахував, що треба віддати 20 тисяч гривень. І потім ще платити в період вилову. Якщо збудувати критий басейн для жаб, треба дозволи й патенти: де була куплена ікра, як завезена. У Білорусі з цим легше. Довів керівництву області, що мій бізнес поліпшить економіку й позитивно вплине на екологію. Орендував ставок. Перші два роки не платив податків.

Жаб'ячі лапки заготовляють із травня по вересень. Для їжі придатні особини, завдовжки понад 20 сантиметрів.

— Як чистити лапки, навчилися з дружиною з інтернету. Головне — не гидувати. За місяць маю до тонни жаб'ячих лапок. Складаю у вакуумні пакети й заморожую. Покупців було важко знаходити. Спочатку ходив по місцевих ресторанах, залишав свої контакти. Але за півроку ніхто так і не подзвонив. Жінка запропонувала понаписувати листи в ресторани, що спеціалізуються на французькій кухні — в Росію, Україну, Німеччину. Відгукнулися кілька постачальників, замовили на пробу. Зараз маю до 40 точок збуту. За кордон продукцію відправляю двічі на місяць. ­Кілограм жаб'ячих лап коштує від 300 до 500 гривень. За місяць заробляю до 30 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Березня 2015 09:48
І хто йому платить гривні в Білорусі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus