USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Жахлива трагедія в Індії. Під час ритуалу у храмі загинуло понад 100 людей

10 Квітня 2016 11:24
Кількість загиблих під час пожежі, що спалахнула в одному з храмів індійського міста Коллам (штат Керала) зросла до 102, ще 350 осіб постраждали.

Такі оновлені дані наводить поліція штату, - повідомляє УНІАН з посиланням на ТАСС.

У храмі Путтінгал, де місцеві жителі відзначали релігійне свято, у момент спалаху в 03:00 (00:30 за Києвом) перебувало близько 15 тисяч осіб. Він вигорів дотла, всіх постраждалих евакуювали і доставили в місцеві лікарні.

Тим, кому не потрібна термінова госпіталізація, медична допомога надається на місці. Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді терміново вилетів в Кералу, щоб особисто зустрітися з потерпілими та висловити співчуття сім'ям загиблих.

Уряд штату розпорядився виділити сім'ям загиблих по 200 тисяч рупій ($3 тисяч), постраждалим - по 50 тисяч рупій (близько $750). За фактом інциденту розпочато розслідування, причини трагедії не вимагають додаткових з'ясувань.

«Уряд заздалегідь видав заборону запускати феєрверки поблизу будівель під час свят, проте в Путтінгале вона була порушена», - заявив головний міністр штату Креала Оуммен Чанда.

Відзначається, що за традицією, місцеві громади змагаються в тому, хто запустить більше різнокольорових вогнів у нічне небо. За свідченнями очевидців, майданчик біля храму був просто завалений піротехнікою. В результаті запусків зайнялися штучні квіткові гірлянди, якими був рясно прикрашений храм, а потім вогонь перекинувся на внутрішнє оздоблення. Кілька іскор потрапили на заготовлені для наступного запуску феєрверки, після чого зупинити пожежу вже було неможливо.

За оцінкою поліції, число жертв могло бути ще більше, якби храм знаходився не на відкритому просторі, а посеред міських кварталів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Коля Показати IP 10 Квітня 2016 13:08
жахітя
ще не зовсім свідоми Показати IP 10 Квітня 2016 16:09
В Індії немає катастроф з кількістю жертв 2-3 особи. Стартують з 50.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus