USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Жахливі квіти війни»: у Луцьку відкрили виставку робіт з уламків снарядів та ракет

28 Жовтня 2023 22:41
У Волинському краєзнавчому музеї представили виставку митця з Херсонщини Василя Чайковського «Жахливі квіти війни». Більшість робіт виконано з уламків ракет і снарядів.

Як повідомили у музеї, експозицію розділено на три частини: це картини з уламків снарядів, фотофакт «Україна, нескорена війною» і збірка спогадів про окупацію, пише Суспільне.

«У нас же край зелений, квітучий, але до нас прийшла війна. Я намагаюся виразити свій стан душі у своїх роботах. Хочу показати людям, чим нас росіяни «пригощають», яким залізом. Це ж уламки, які не тільки можуть поранити, покалічити, а й вбити. Вони бомблять наші хати, вбивають наших жителів. Про це мають знати всі», – каже автор робіт Василь Чайковський.
Читати ще: Волиняни представили уламки російських ракет, які розмалювали діти, на виставці у Варшаві

Виставка у Луцьку діятиме два тижні. Зараз митець продовжує збирати уламки та створювати нові роботи. У планах – зобразити у творчості затоплення Херсонщини після підриву Каховської ГЕС.
Довідка

Василь Чайковський – житель села Антонівка на Херсонщині, що стало відомим в Україні через свій міст і постійні обстріли росіян. Колишній працівник правоохоронних органів, викладач, автор книги «Спогади про окупацію, обстріли та художню творчість», голова Херсонського осередку Всеукраїнської Федерації фрі-файту та контактних єдиноборств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus