USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Жодного нейтрального статусу: Міжнародна федерація гімнастики відсторонила від змагань спортсменів з РФ та Білорусі

3 Серпня 2022 23:45
Українська федерація гімнастики звернулася до Міжнародної федерації гімнастики (FIG) з проханням відсторонити спортсменів країн-агресорок.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт розповів, що FIG позитивно відповіла на прохання української сторони, передає ТСН.

Так, за його словами, FIG заборонила гімнастам із країн-агресорок виступати на міжнародних змаганнях і під національними, і під нейтральними прапорами. Окрім того, ці країни позбавили права проводити офіційні міжнародні змагання на своїх територіях.

Також стало відомо про те, що Європейський гімнастичний союз (European Gymnastics) заборонив участь у змаганнях представникам РФ та РБ. Крім того, відсторонив їх від офіційних посад в організації. FIG цього досі не зробила.

«Наша позиція незмінна – росія та білорусь мають бути ізольовані від спорту, допоки триває війна, наші території окуповані, а міста потерпають від російських ракет. Я дякую міжнародним партнерам, які підтримують Україну та наші вимоги», – зазначив Гутцайт.

Відповідне рішення FIG на своїй сторінці в Instagram прокоментував олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв.

«Вже офіційно. Російським і білоруським спортсменам заборонено виступати на міжнародних змаганнях. Ніякого нейтрального прапора. Міжнародна федерація гімнастики (FIG), дякую за позицію. Європейський гімнастичний союз (European Gymnastics) позбавив права проводити офіційні міжнародні змагання на територіях країн-агресорів. Спорт – аж ніяк не поза політикою. Росія – країна-агресор. Крапка», – сказав Верняєв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus