USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Журналісти виявили, як українських дітей вивозять до Мінська та хто за це відповідає

22 Серпня 2023 08:43
Понад 2000 дітей вивезли з окупованих територій України до Мінська, де їх потім розподілили по спеціальних таборах.

Як пише видання The Wall Street Journal, маленьких українців доправили до столиці Білорусі залізницею, а по таборах вже розвозили на автобусах футбольної команди «Шахтар Солігорськ». Вона належить генеральному директору «Білоруськалія» Івану Головатому, інформує УНІАН.

Як відомо, «Білоруськалій» перебуває під санкціями США та Європейського Союзу і є найбільшим платником податків Білорусі. Ця компанія витратила мільйони доларів на те, щоб із весни 2022 року вивезти з України сім груп по 310 дітей у кожній у табір у Діброві. В офіційних документах стверджується, що вони там нібито «займаються спортом» і покращують стан здоров’я.

Журналісти дізнались, що табір прийняв 1050 дітей віком до 15 років із Донбасу. За словами російських опозиціонерів, дітей, серед яких 200 сиріт, вивезли з 15 окупованих міст України. Уряд Білорусі безпосередньо фінансує частину зусиль.

Війна в Україні – що відомо про викрадення дітей окупантами

Україна вже встановила імена близько 20 тис. українських дітей, вивезених до Росії з наших окупованих територій. Всього на захоплених землях перебували близько 700 тисяч неповнолітніх.

Уповноважена з прав дитини в РФ Марія Львова-Бєлова зізналась, що були вивезено 4,8 млн жителів України, у тому числі 700 тис. дітей. Пізніше стало відомо, що принаймні 2 тис. дітей потрапили на білоруську територію, а до викрадення українських дітей причетні родичі Олександра Лукашенка.

В середині березня Міжнародний кримінальний суд Гааги видав ордер на арешт Львової-Бєлової та Володимира Путіна через незаконну депортацію українських дітей.

Нещодавно Лукашенко заявив, що допомагатиме російським окупантам викрадати українських дітей з частини сходу України. До слова, депутати Європарламенту закликали Міжнародний кримінальний суд розглянути можливість видачі ордера і на арешт самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Раніше ми писали, що керівниця кількох російських «благодійних» організацій, дружина міністра з надзвичайних ситуацій РФ Олександра Куренкова Олена Мільська причетна до вивезення українських дітей з тимчасово окупованих територій України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ерос Показати IP 22 Серпня 2023 09:48
Треба спочатку запитати батьків тих дітей, або самих дітей - де їм зараз буде краще ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus