USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Жителі будинку-руїни готують незалежну експертизу? ФОТО

12 Червня 2012 20:51
Жителі багатоповерхівки, яка зазнала часткового руйнування 10 червня, не довіряють комісії з Рівного, яка вчора оглядала їх помешкання. Декотрі з них пропонують запросити інших фахівців для проведення повторної незалежної експертизи.
Про це йшлося 12 червня під час зустрічі мешканців поруйнованої будівлі з міським головою Луцька Миколою Романюком.
Градоначальник повідомив, що наразі рівненські спеціалісти не готові назвати причину трагедії, але, ймовірно, озвучать їх завтра. «Що стосується висновків експертизи – я їх ще не маю… Коли буде – скажемо», – зазначив Романюк.

Також посадовець розповів, що мешканців квартир, що розташовані в 3-му та 4-му під’їздах у будинку на вулиці Рівненській, 109, тимчасово відселяють до гуртожитку Луцького педагогічного коледжу.

Окрім цього, мер сказав, що завтра, 13 червня, до Луцька завітають експерти з Рівного, які вже оглядали 1-ий та 2-ий під’їзди, аби дослідити інші помешкання в поруйнованій багатоповерхівці.
Натомість мешканці розпочали обурюватися тим, що влада затягує з остаточним рішенням. До них приєдналися власники помешкань у суміжному будинку. Мовляв, там площі на першому поверсі теж переплановувалися.

Посадовець поінформував їх, що відповідно до розпорядження голови ОДА Бориса Клімчука у Луцьку оглянуть всі багатоповерхівки, а їхні оселі – насамперед. «Огляд розпочнеться на цьому тижні. В секунді ж це неможливо вирішити. Складається графік. Розпочнемо з 107-го (будинку № 107 на вулиці Рівненській, - «ВН»)», - додав градоначальник.
Також Романюк зазначив, що мешканцям будинку доведеться жити в готелі та гуртожитку до оголошення висновків комісії.
Натомість люди з 1-го та 2- го під’їздів зруйнованого будинку почали говорити про необхідність виплати моральних збитків, а мешканці 3-го та 4-го – обурюватися тим, що вчора владці переконували у безпечності їхніх квартир, а сьогодні вирішили відселювати.
Згодом частина мешканців почала звинувачувати в обвалі будинку власників магазину «Ліга Нова». Мовляв, реконструкція торгового об’єкту – причина руйнування.

Водночас жінка з 2-го під’їзду заявила, що владці намагаються «замилити очі» їй та її сусідам. Вона запропонувала найняти «гарного» адвоката і запросити фахівців з іншої установи, аби вони провели «незалежну експертизу». Сусіди погодилися з нею, висловивши недовіру рівненській комісії, та вимагали від Романюка назвати винних у трагедії. «Ті, що мали нести відповідальність, вже змилися», - вигукували люди.
Той відповів, що це стане відомо після остаточних висновків спеціалістів із Рівного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Віталій з Рівненської Показати IP 12 Червня 2012 21:05
Ходить Романюк і все соплі жує. Ще раз там появиться то точно хтось ще ... Якої холєри там ходиш? Роби щось!
дідо Показати IP 12 Червня 2012 21:19
Чому їхні квартири не були застраховані? Лучани не зобовязані компенсувати втрату ПРИВАТНОГО житла.
ХХХ до дідо Показати IP 13 Червня 2012 10:36
Цілком згоден з даною думкою! В Європі чи США влада навіть такими проблемами не переймаласяб, для них головне знайти винних, а про решту мусить подбати срахова! А ми маємо що маємо житло приватне, а як щось стається то має держава все вирішити, одним словом "совкова ментальність!" Хоча влада могла б і сама ввести обов язкове страхування!
))) до ХХХ Показати IP 13 Червня 2012 11:38
срахова, да, гениально сказано. не равняйте иксиксикс с пальцем. В Европе или Америке однозначно жеки не обкрадывают жильцов многоквартирных домов и не сносят без их ведома (и согласия соответствующих инстанций) несущие конструкции. Европейцы, мля. Тьфу.
))) до дідо Показати IP 13 Червня 2012 11:15
если потеря жилья состоялась через раз...яйство и взяточничество властей, то пусть лучше какая-то часть общественных средств пойдет пострадавшим от этого людям, а не в карманы ушлепков, как всегда.
Бувалий Діонісій Показати IP 13 Червня 2012 09:51
Йах!... добре вже те, що Романюк "ворогів народу" серед попередників не шукає, хоч у нашому бутті кожний чиновник деформується з часом.
Не експерт, але знаю суть експертизи Показати IP 13 Червня 2012 09:57
Хто платить - той замовляє "музику". Я б теж не давав рівненським шанса на те, що їх результати ніхто не перевірить. Будуть більш відповідальні!!
колян Показати IP 13 Червня 2012 12:25
Скілько буде горбатий дебіл із 7жкп мучити людей та насіловати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus