USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Життя дитини зруйновано вщент»: на Волині підлітки зацькували в TikTok однолітка за відеоблог

23 Квітня 2023 20:16
Монтували непристойні відео і фотографії, створювали фейкові аккаунти та писали нецензурщину – на Волині школярі цькували десятикласника в інтернеті. Тим часом вчителі сказали мамі хлопця, що це прикол.

Мама учня розповідає, що її син вів блог, а інші діти хотіли самоствердитися за його рахунок і принизити його, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Вони створювали фейкові аккаунти й писали від його імені. Їх було дуже багато. Я боролася з цим спершу сама, а потім звернулася до класної керівнички. Я звернулася з прізвищами дітей, але жодної комісії проведено не було.

У жовтні стався інцидент у підвалі. Хлопці його знімали на камеру, принижували. Коли я ввечері подзвонила до класної керівнички, розповіла, що йдеться про агресію до моєї дитини, попросила про допомогу, вона відповіла: розберемося. На уроках вона визвала іншу вчительку і вони привселюдно висміяли мою дитину, влаштували моєму сину розбірки… Потім я прийшла до директорки й розповіла про булінг», – пригадує мама зацькованого хлопця.

Учні однієї з волинських шкіл організували десятикласнику булінг у TikTok. Від імені хлопця було створено різні акаунти, де викладали змонтовані з ним фотографії та відео з різними непристойними та нецензурними написами.

Розпочалося все з того, що хлопець вів у TikTok спортивний відеоблог. Деякі однокласники спочатку почали підсміювати хлопця, а потім вдалися до більш радикальних дій – організували цькування в соціальних мережах. Так продовжувалося певний час.

Мама старшокласника звернулася до класної керівнички та директорки школи. Жодних дій не було прийнято. Тоді вона написала заяву до поліції, і як наслідок директорку школи притягнули до відповідальності за те, що вона не повідомили про булінг правоохоронців.
Керівницю навчального закладу оштрафували, але вона подала апеляцію. На останньому судовому засіданні з’ясовували, чи знала директорка про булінг.

«Це хлопець, який прийшов і почав цькувати наших дітей, писати їм», – говорить директорка ліцею Марія Шевчик.

Після того як мама школяра повідомила поліцію про булінг, заметушилися всі, а батьки дітей, яких обвинуватили в цькуванні, теж понаписували заяви – уже на хлопця, чиї фотографії з нецензурними написами поширювали в інтернеті.

«Заява батьків була про те, що він вчиняв кібербулінг», – каже адвокат Олександр Бик.

Хто робив фотографії з непристойними написами про хлопця і навіть про його маму, поки не встановлено. До того ж, як стверджує мама, деякі аккаунти досі активні й, попри судові розбірки, хлопця продовжують цькувати.

На останньому судовому засіданні виступила інспекторка сектору ювенальної превенції Володимирського відділу поліції Оксана Ткачук: «Я показала директору, вчителям, заступнику директора, психологу скріни. Я попросила, щоб директор школи викликав батьків».

Як розповідає мама хлопця, діти, які цькували її сина, після того як за них взялися правоохоронці й вони у відповідь написали свої заяви, демонстрували якісь переписки, де юнак нібито їм погрожував. Проте було встановлено, що переписки фейкові.

«Поліція проводила дослідження. Є документ, де написано, що мого сина булили, а відносно тих дітей немає ознак булінгу», – зазначає мама хлопця.

Усе триває досі. Мама школяра всіма силами намагається захистити сина. Зараз перевела його в інший навчальний заклад. Погодилася дати інтерв’ю лише конфіденційно. Вона не хоче, щоб ця історія послідувала за сином в іншу школу, адже жорстокість підлітків може зайти дуже далеко.

Дивує позиція шкільного колективу, який знав про ситуацію і не вжив жодних заходів.

«Вони належним чином не відреагували, натомість сказали дитині: це прикол, не звертай увагу. Якби вони вчасно відреагували би, то цього можна було б уникнути, а так життя дитини просто зруйновано вщент», – нарікає мама.

Найбільше дивує поведінка директорки, яка повністю заперечує проблему в навчальному закладі, який очолює. Суддя її апеляцію задовільнив частково. Штраф скасували, звільнили директорку від адміністративної відповідальності та обмежилися усним зауваженням – як у школі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
321 Показати IP 23 Квітня 2023 20:44
Якщо все так було,як розказує мама хлопчика, то потрібно було відразу в поліцію звертатись, хай би батьків тих дітей викликали, до адміністративної відповідальності притягували за неналежне вихованя і тд. А хоч з'ясували, чи то учні тієї ж школи де вчиться цей хлопчик?! Хто ці діти?!Легше всього зробити крайніми вчителів, чого не повідомили поліцію чи ще щось не зробили. Це з серії не зреагувала мама сама, тепер шукає винних.
Янеробот до 321 Показати IP 23 Квітня 2023 21:50
Поступаєте досить типово для більшості - звинувачуєте жертву, зробивши самостійно далекойдучі висновки.
Марина Іванівна до 321 Показати IP 23 Квітня 2023 23:25
В сенсі найлегше вчителів зробити винними?Є певні обов'язки,які вчителі повинні виконувати.Є такі,які йдуть за більшістю,а не за правдою.Так і тут.Ще треба на цих вчителів справи повідкривати,звикли ще з 90-х все за замовчувати та уникати!
Анонім Показати IP 23 Квітня 2023 20:48
вчителі не беруться з Марсу, якщо в народі багато бидла, то його буде багато і серед вчителів
Так до Анонім Показати IP 23 Квітня 2023 22:15
Як і серед учнів та їх батьків, чому батьки не дивляться чим їх діти займаються,не виховують, що цькувати інших дітей не можна
Лучанин до Так Показати IP 24 Квітня 2023 18:30
Вчителі теж не ангели,і багато на що вони закривають очі,їм головне щоб батьки носили різні подарунки на всі свята,і недай Бог непринесеш, тоді ваша дитина обовязково буде принижена і учнями і оцінками!
123 до Анонім Показати IP 24 Квітня 2023 16:29
Дитина у вільний від навчання час вела блог, який ніяким чином не відноситься до навчання. Монтувати відео і фото та створювати фейкові акаунти в школі теж не вчать. Чому вчителі повинні відповідати за дії дітей у вільний від навчання час. Складається враження, що батьки зобов*язані лише народити дитину, накормити, одягнути, обов*язково придбати найсучасніший гаджет, для саморозвитку, та віддати у садок чи школу для виховання. Виховати порядну людину це важка праця насамперед батьків, а потім вчителів.
Анонім Показати IP 23 Квітня 2023 21:06
Директрисі пора нв пенсію.
Янеробот Показати IP 23 Квітня 2023 21:53
Мама і хлопчик - ви молодці, що не змовчали. Продовжуйте боротись! Сили вам!
Правда Показати IP 23 Квітня 2023 22:07
Які тепер педагоги? Чому вони можуть навчити дитину? Оцінки ставлять за подарунки і хабарі,і в ВНУ те саме!
Верещук до Правда Показати IP 23 Квітня 2023 23:27
Такимм вчителі були і раніше...Не вигадуйте,що тільки зараз так.Зараз хоч це в поліцію можна занести,а раніше?Тиша.
Я Показати IP 23 Квітня 2023 22:08
Цікаво,якби на фото директорки і вчителів наліпили непристойний напис і виставили в інтернеті,чи вони б теж сказали 'ну це ж прикол,не будемо звертати уваги'.
5 Показати IP 23 Квітня 2023 22:22
"Хлопець прийшов і почав цькувати наших дітей"говорить директорка. Тобто у школі є "наші" діти і є "ненаші"? А я то думала,що у навчальному закладі усі діти "однакові". То як не будуть цькувати когось із дітей,якщо директор сама ділить школярів на "касти" і говорить про це прямим текстом. Якщо цькують "не нашого",то можна і не втручатися чи як? А якби із "нашого" насміхалися,то тобі б вчителі втрутилися у ситуацію?
Бульба Показати IP 23 Квітня 2023 23:53
В мене величезне бажання-щоб щвидше відбулися зміни в цій Країні!!!
Ірина до Бульба Показати IP 24 Квітня 2023 09:42
Я Вас розчарую - не буде ніяких змін. Д..ілів дітей виховують д..іли - батьки. Не може дитина нормальних батьків травити іншу дитину, ще й таким мерзотним способом. Про вчителів взагалі мовчу, в освіті треба великі зміни, бо вчитель від Бога - це в Україні, на жаль, вже в минулому. Таких є одиниці. А директором школи в Україні може стати тільки чиєсь протеже, тому від директорки щось хотіти немає сенсу.
Ремба Показати IP 24 Квітня 2023 09:40
Вчився при совкові , як хтось обіжав (булінг) то бив рило, потім наставала повага.
То до Ремба Показати IP 24 Квітня 2023 14:51
Вам пощастило що вас цькував «хтось» , або по черзі. А якщо всі ті хтось збираються до купи і нападають зграєю, як зазвичай це і роблять, то один ви, хоч будьте суперрембо в кубі нічого не зробите. Вчителі все добре бачать і знають, але не втручаються.
Анонім Показати IP 24 Квітня 2023 14:57
Як зазвичай, боротьба з булінгом і домашнім насиллям у нашій країні лише на словах. Навіть в цьому випадку, коли вже задіяна поліція, ЗМІ і навіть суд, директорку, яка це все допустила і фактично покривала злочин не покарали ніяк : «Суддя її апеляцію задовільнив частково. Штраф скасували, звільнили директорку від адміністративної відповідальності та обмежилися усним зауваженням – як у школі» Нічого не буде і іншим винуватцям. Обмежаться «бла-бла-бла» та й по всьому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus