USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Живопис, інсталяції та графіка: у Луцьку презентували виставку з 61 картини

22 Лютого 2023 23:02
У Луцьку відкрили виставку живопису під назвою «Крила» художниць Віри Конської та Людмили Салинської. Усього до показу представили 61 твір на полотні.

Про це розповіла Суспільному одна з авторок Людмила Салинська.

Зі слів художниці Віри Конської, в першій залі Галереї мистецтв – роботи, які присвячені сьогоденню.

«Війна змінила нас, маємо рефлексію на події, що відбуваються. Робота «Сходи Якова». Це старозавітний біблійний сюжет, тут все виконано в жовто-блакитних кольорах, символізує Україну і сходження у вічність наших воїнів», – сказала авторка.
Також серед картин є такі, які було написано під час пленерів у Болгарії, Польщі та Україні, зазначила мисткиня Людмила Салинська. Це – живопис, інсталяції та графіка на м’якому склі.
«Ми багато використовуємо будівельних матеріалів. І от спробували на м’якому склі, нам сподобалось. Воно додає повітря, просторовості», – сказала авторка.
Читати ще: Дерев’яні Злидні, порцеляновий Перелесник та солом’яний Лісовик: у луцькому музеї по-новому представили героїв «Лісової пісні»

Завершальною частиною експозиції є графіка на тему творів Лесі Українки, де зображені герої «Лісової пісні» Лукаш і Мавка та виписані уривки з твору. Загалом усі картини, зазначає художниця Людмила Салинська, написано впродовж трьох років.
Оцінили роботи луцьких художниць і відвідувачі виставки, серед яких Валентина Попова. Зі слів жінки, надзвичайно сподобалася колористика творів.

«Цікавий своєрідний живопис. За сюжетами, за виконанням, колористика дуже гарна. Дивлячись на їхні полотна, ми переносимося в той сюжет, який вони вибрали», – додала жінка.

Виставка у Луцькій галереї мистецтв триватиме впродовж місяця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus