USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зіткнення суден у Будапешті: українського капітана відпустили під заставу

12 Червня 2019 18:44
Українського капітана катера Viking Sigyn, який у травні протаранив судно з туристами в угорському Будапешті, суд відпустив під заставу.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на видання 24.hu.

Українця відпустили під заставу 53 тис. доларів. Крім того, він повинен залишатися у Будапешті. Він також зобов’язаний двічі на тиждень з’являтися до поліції та носити електронний браслет.

Суд Будапешта заарештував українця 1 червня. Українець наполягав, що діяв за правилами і не вважає, що його помилка призвела до затоплення судна.

Нагадаємо, 29 травня ввечері у Будапешті навпроти будівлі парламенту Угорщини на Дунаї затонув прогулянковий катер «Русалка». На борту судна перебували здебільшого туристи з Південної Кореї.

Щонайменше сім людей загинули і 19 зникли безвісти. Згодом стало відомо, що капітаном теплохода, який протаранив прогулянковий катер у Будапешті, виявився 64-річний українець.

Капітана затримали після допиту, а угорська поліція відкрила провадження за статтею «недбальство під час руху на воді». Але причини кораблетрощі офіційно не називають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus