USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Злочинців амністують «пачками», аби розвантажити в’язниці, - правоохоронці

20 Лютого 2013 13:37
Волинська область – серед регіонів, де найбільш спокійна кримінальна ситуація в країни. Про це інформує Сегодня.

Так, Українське МВС відрапортувало, скільки і які злочини були скоєні в країні за минулий рік (до 20 листопада, коли набув чинності новий КПК, – авт.). Правоохоронці нарахували 443 665 кримінально караних вчинків (майже на 30 тисяч менше, ніж у 2011), а порушників закону – майже 195 тисяч чоловік (тобто кожен 235).

Деякі правоохоронці вважають, що злочинців стало більше. «Наприклад, ситуація з крадіжками.
Злочинців тепер садимо дійсно менше, точніше, їх амністують «пачками», щоб якось розвантажити в’язниці та СІЗО, але їх поведінка від цього не змінюються. Ось вам приклад: злодія відпустили, а він вийшов і знову вкрав телефон, тому що роботи у нього немає, а жити треба», – розповів нам один із міліціонерів. Він вважає, що треба створювати для тих, хто вийшов із в’язниць, працюючі програми по соцадаптації, інакше проблеми не вирішити. Інший його колега говорить, що в 2013 році статистика із злочинами може погіршитися.

«Заради показників розкриття, коли людина не може точно пригадати, де позбувся речі, ми переконуємо, що він міг її загубити сам. У статистику як злочин такий випадок не потрапляв. Тепер все буде по-іншому, статистикою завідує прокуратура, так що, швидше за все, цифри по цьому році будуть іншими», - говорить правоохоронець.

Офіційно ж у міліцейському відомстві вважають, що зниження рівня злочинності таки є і чималу роль зіграла профілактика – дільничні тепер ходять по квартирах, знайомляться зі своїми підшефними і роздають візитки. У підсумку сигналів про підготовлені злочини стало більше. «Незважаючи на чутки про те, що в країні ріст вбивств, насправді по ним йде зниження! Наприклад, у січні минулого року їх було зареєстровано 241, а в січні 2013 – 208», - розповів речник МВС Сергій Бурлаков. Вбивств стане менше і в майбутньому. До набрання чинності нового КПК (20 листопада 2012 року, – авт.).

За цією ж статтею проходили справи про самогубства і зникнення дітей, тепер вони виділені в окремі провадження. А ось злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, кажуть у міліції, стало значно більше. Рівно, як і нерозкритих – понад 205 тисяч (плюс 20 тисяч, у порівнянні з 2011, тобто близько половини злочинів розкрити не можуть).

Одними з найбільш спокійних у кримінальному плані залишаються західні регіони – Львівська, Чернівецька, Волинська області. Наприклад, тут на кожні 100 тисяч населення припадає лише 1 – 2 вбивства та 20 – 30 крадіжок.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus