USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Зливають вакцину в умивальник за 2 тисячі: як медики підробляють COVID-сертифікати

18 Жовтня 2021 13:02
Попри погіршення епідеміологічної ситуації українці не поспішають вакцинуватись проти коронавірусу. Однак, карантинні обмеження та вимоги роботодавців посприяли тому, що в Україні дедалі частіше підробляють сертифікати про вакцинацію.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тижня.

Цинічна схема фальсифікації сертифікатів вакцинації

Зокрема, цинічна антивакцинаційна схема особливо поширилася в прикордонних регіонах. Щоб отримати необхідний для роботи в Євросоюзі міжнародний сертифікат про вакцинацію препаратом Pfizer, люди платять, щоб НЕ отримати щеплення.

Вакцину «зливають» у рукомийник

Місцеві медики у пунктах щеплення, замість уколу просто зливають дозу препарату в рукомийник.

Люди платять за такі шахрайські дії медиків від 2 до 2,5 тисяч гривень.

«Афера набула такого масштабу, що, наприклад, на Закарпатті вже можна говорити про справжній антивакцинаційний туризм», – йдеться в повідомленні.

Відповідальність за підробку сертифікатів вакцинації

За підроблення COVID-документів в Україні передбачені покарання від штрафу до позбавлення волі на термін до 5 років. Крім того, у випадку внесення неправдивих даних в електронну систему охорони здоров’я покаранням буде ув’язнення до 6 років.

Також урядом передбачена відповідальність не тільки за виготовлення та продаж підроблених документів чи внесення неправдивих відомостей до медичних баз даних, але й за використання таких документів.

За свідоме використання фальсифікованих документів в Україні передбачене покарання від штрафу на суму 850 гривень до 2 років у в’язниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лицар Показати IP 18 Жовтня 2021 13:06
Не всіх дурних війна побила! Середньовічна темнота! Чіпи, масони, план змови, божий ген... Незабаром відьм почнуть палити і індульгенції виписувати
Невже до Лицар Показати IP 18 Жовтня 2021 14:07
Вельмишановний, я з задоволенням готовий віддіати вам усі дози вакцини яка призначена для мене і моїх рідних. Де можна з вами зустрітися щоб надати вам можливість вколотися? Я думаю з вами поділиться з радістю ще велика кількість людей. Будьте здорові!
Петро до Невже Показати IP 18 Жовтня 2021 14:37
Ти шуткуєш чи насправді дурний?
Ось вам Показати IP 18 Жовтня 2021 13:09
Коротше виживуть масони і ті хто купив сертифікат...
123 Показати IP 18 Жовтня 2021 13:30
Вірно роблять це справжні медики, які дали клятву Гіпократа. Бо розуміють ,які наслідки можуть бути після вакцинації цими отруйними, неперевіреними вакцинами.
Бульба до 123 Показати IP 19 Жовтня 2021 00:30
Ви от це зараз серйозно))??? То от скажіть у вВас напевно освіта вірусолога чи біолога??? Ви в школі як вчились??? Я не перестаю дивуватись….
Сс Показати IP 18 Жовтня 2021 14:57
Виявляється є ще в нас думаючі медики. Респект. При передовому розвитку медицини велика частина медиків США готові звільнятися лише б не вакцинуватися.
А шоб знали ! Показати IP 18 Жовтня 2021 15:46
Українці - горда нація, їм до с&аки вакцинація !
321 Показати IP 19 Жовтня 2021 23:18
Які ж ви всі убогі антивакцинатори. Всрамся, але не здамся! Ну хоч трохи мізки включайте! То відмовляйтесь тоді не тільки від вакцини, а й від лікування у разі зараження, - будьте послідовні. Ви ж не вірите в доказову медецину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus