USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

ЗМІ дізналися, які обмеження запровадять в Україні й назвали послаблення для вакцинованих

13 Вересня 2021 10:49
Стало відомо, яким буде посилення карантину в Україні в рамках переходу до «жовтої» зони, раніше анонсованого МОЗ.

Як пише «РБК-Україна», Кабмін має намір затвердити на цьому тижні нові правила і обмеження для «жовтої» та «червоної» карантинних зон. У разі прийняття постанови уряду вони повинні набути чинності через тиждень. Відомо, що значні послаблення, як і анонсувалося раніше, будуть для вакцинованих від коронавірусу.

За інформацією ЗМІ, Кабмін планує дозволити спортзалам, кінотеатрам та іншим культурним закладам не дотримуватися в «жовтій» зоні обмеження щодо заповнюваності за умови, що персонал і відвідувачі будуть щеплені. Примітно, що в цій зоні «поблажки» поширять навіть на вакцинованих однією дозою. Відсоток щеплених поки не затвердили.

Також журналісти дізналися, що в Україні не будуть вводити обов’язкову вакцинацію для працівників сфери освіти.

У «червоній» зоні роботу ресторанів зупиняти не будуть за умови вакцинації працівників і відвідувачів. Вимагати будуть не одну, а дві дози вакцини, відсоток щеплених також поки не затверджено. Перевірки клієнтів будуть здійснювати за допомогою застосунку «Дія» – там вже доступний внутрішній ковід-паспорт. Для тих, хто не володіє смартфоном, дозволять використання паперових версій. Люди, яким протипоказана вакцинація, зможуть отримувати спеціальні довідки.

Обмежень на роботу громадського транспорту вводити не планують.

Передбачається, що нові правила «зон» почнуть діяти в Україні наприкінці поточного місяця.

Раніше міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко анонсував перехід України в «жовту» зону епідемічної небезпеки.

Він нагадав, що відповідно будуть встановлені додаткові обмеження, передбачені для «жовтого» рівня, і які стосуються насамперед проведення масових заходів.

Міністр також підкреслив, що зараз ні в одному регіоні країни немає підстав для переходу в «червоний» рівень епіднебезпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus