USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЗМІ дізналися перші дані самописців АН-26, який розбився під Чугуєвим

2 Жовтня 2020 18:12
Публікують попередню хронологію польоту АН-26, що розбився з курсантами під Чугуєвом. Між доповіддю пілота про готовність до посадки і падінням АН-26 пройшло близько хвилини.

Про це свідчать розшифровки переговорів між командиром екіпажу Богданом Кишенею і керівником польотів Олександром Жуком, пише Корреспондент з посиланням на LB.ua в п’ятницю, 2 жовтня.

На підставі цих даних видання наводить хронологію аварії:

О 20.35 борт здійснив зліт і став на заданий курс відповідно до карти польотів.

О 20.38 під час виконання польоту екіпаж помітив падіння тиску по ВКМ (вимірювач крутного моменту) лівого двигуна. Командир екіпажу Богдан Кишеня доповів про це керівнику польотів Олександру Жуку. За його командою екіпаж припинив виконання польотного завдання і продовжив політ по колу для виконання екстреної посадки.

О 20:41 екіпаж запросив посадку.

О 20:44 льотчик доповів про прохід дальнього приводу і готовність до посадки, отримавши дозвіл керівника польотів – продовжив зниження по глісаді.

О 20.45, при заході на посадку, літак втратив висоту і зіткнувся з землею на відстані близько 1500 м від злітної смуги аеродрому військової частини. У результаті падіння літака АН-26Ш сталося загоряння основної частини фюзеляжу.

Відзначається, що в цей момент в повітрі були інший АН-26 і ще два вертольоти – МІ-2 та МІ-8. Першим на посадку зайшов інший АН-26Ш, на якому проходили підготовку курсанти транспортної авіації.

Він сів о 20:40, а другий АН, який згодом розбився, у цей час навіть не пройшов дальній привід і не доповів про готовність до посадки, як заявив ректор вишу Олександр Туринський.

Літак АН-26 зазнав аварії біля Чугуєва увечері 25 вересня. Він здійснював навчальний політ. Загинули 26 осіб. Вижив тільки один курсант.

У ДБР розглядають чотири версії катастрофи АН-26, у тому числі теракт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ясно понятно Показати IP 2 Жовтня 2020 21:04
З покійного хочуть винуватого зробити, щоб мародеренки, свиннарчуки та пашинські не постраждали?
Люди на Показати IP 3 Жовтня 2020 06:54
Глава Харьковской ОГА Алексей Кучер заявил, что незадолго до катастрофы Ан-26 самолет с сыном командующего воздушными силами ВСУ Сергея Дроздова получил приоритет посадки под Чугуевом, хотя уже как было известно о неисправности борта с курсантами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus