USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

ЗМІ назвали ініціатора ліквідації Сулеймані

10 Січня 2020 14:44
Ідею ліквідувати іранського генерала Касема Сулеймані подав держсекретар Майк Помпео. Про це заявили джерела з Пентагону.

Про це пише Кореспондент з посиланням на CNN.

Зазначається, що Сулеймані був «головною метою» Помпео протягом десятиліття. Держсекретар нібито виждав випадок, щоб запропонувати президенту Дональду Трампу знищити іранського генерала.

Стверджується, що глава відомства вважає Тегеран «коренем усіх проблем на Близькому Сході». Джерела з Пентагону додали, що в 2016-му, будучи конгресменом в Канзасі, Помпео намагався отримати візу до Ірану, щоб вистежити Сулеймані. «Однак це не означає, що у (Помпео, – ред.) особисті рахунки з генералом. Адже той дійсно був терористом», – цитують джерела видання.

При цьому раніше Помпео заявив, що американські спецслужби не мали інформації про можливі атаки, які нібито планував убитий іранський генерал. «Немає жодних сумнівів, що була ціла серія атак, яку планував Касем Сулеймані. Ми не знаємо точно коли і не знаємо точно де. Але це було реально», – заявив він.

Нагадаємо, ситуація в Іраку різко загострилася після того, як США провели операцію в районі аеропорту Багдада, в результаті якої був убитий Сулеймані.

Ракетного удару по автоколоні, в якій прямував воєначальник, було завдано за особистим розпорядженням Трампа.

У відповідь Іран в ніч на 8 січня обстріляв ракетами класу земля-земля дві бази в Іраку, де розташований військовий контингент США. За словами Трампа, американці й іракці внаслідок ударів не постраждали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus