USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ЗМІ оприлюднили фільм-розслідування про вбивство Шеремета

10 Травня 2017 22:18
Журналісти оприлюднили фільм-розслідування про вбивство журналіста Павла Шеремета, що був створений редакцією розслідувань "Слідство.Інфо" і представниками міжнародної мережі журналістів-розслідувачів OCCRP, пише Тиждень.

У липні 2016 року журналіст Павло Шеремет був убитий у центрі Києва — по дорозі на роботу у його машині спрацював вибуховий пристрій. Журналісти з проекту «Слідство.Інфо» разом із колегами з міжнародної мережі OCCRP з перших годин працювали на місці подій, у фільмі ретельно проаналізовано події ночі перед вбивством. Журналістське розслідування почалося з ретельного дослідження моменту закладання вибухівки. Саме тоді й виникли перші питання до слідства.

Також повідомляється, що команда виявила щонайменше шістьох свідків, які були присутні на місці злочину.

Були опитані представники «Азову», з якими ввечері перед вбивством спілкувався Шеремет. Тоді вони помітили стеження.

Також, в результаті перегляду відео з камер спостережень, було ідентифіковано автомобіль марки Шкода. Журналісти звернулися до фахівців з проекту BELLINGCAT, щоб ті допомогли розпізнати номерний знак автомобіля.

Розслідувачі мережі спеціалізуються на роботі з відкритими джерелами, зокрема відео та зображеннями.

Timmy, журналіст з Німеччини, взявся за вивчення відео. Він розповів, що на відеозапису було багато цифрового шуму, тому, щоб розпізнати цифри, він мав зробити кожен кадр з відео як окреме фото. Зрештою, Timmy вдалося розпізнати номер загадкової автівки, що може допомогти знайти вбивць Шеремета.
Нагадаємо, авто вбитого належало керівнику "Української правди" Олені Притулі, але її в машині не було. Прокуратура кваліфікувала загибель журналіста за ч.2 п 5 ст 115 КК України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб). У СБУ раніше назвали чотири основні версії вбивства Шеремета: професійна діяльність; ворожість у відносинах або особисті мотиви; російський слід (дестабілізація ситуації); замах на Олену Притулу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
СБУ Показати IP 11 Травня 2017 08:45
https://lenta.ru/news/2017/05/11/sheremet/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus