USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Значна частина Луцька – без гарячої води. Коли відновлять послугу

5 Вересня 2023 08:59
Майже 40 000 споживачів у Луцьку – без централізованого постачання гарячої води. Лише мешканці району Луцького підшипникового заводу мають централізовану подачу гарячої води, оскільки в них встановлений твердопаливний котел.

Про це розповів Суспільному речник державного комунального підприємства «Луцьктепло» Антон Безносиков.

«В міжопалювальний період до мереж цієї котельні на ЛПЗ ми підключаємо котельню на вулиці Даньшина і ці споживачі залишаються з гарячою водою, це близько чотирьох з половиною тисяч споживачів. А решта залишаються без гарячої води», – каже речник підприємства.
«Всі сторони зацікавлені в тому, щоб якнайшвидше відновити централізовану подачу гарячого водопостачання», – каже Антон Безносиков. Додає: ми сподіваємося, що це не буде довготривала історія, і в проміжку кількох днів це вирішиться.
З першого вересня у Луцьку припинили гаряче водопостачання для усіх споживачів, які отримують послуги від газових котелень. Це пов’язано із тим, що Кабмін змінив умови укладення договорів постачальником газу та теплопостачальними організаціями. На вересень у підприємства нема чинного договору із постачальником природного газу і, відповідно, лімітів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
123 Показати IP 5 Вересня 2023 09:36
в такий період треба також перекривати газ в будинках всіх чиновників міста!!! (в першу чергу меру) щоб вони також були без гарячої води і відчули, що це таке!!! тоді таких тупих проблем виникати не буде!!!
Анонім Показати IP 5 Вересня 2023 09:37
Не треба відновлювати, ми будемо кожен сам собі грітм воду в бойлерах, так дешевше виходить.
123 до Анонім Показати IP 5 Вересня 2023 11:04
і дешевше і ЗРУЧНІШЕ!!! гаряча вода є цілодобово.
111 до Анонім Показати IP 5 Вересня 2023 11:21
Ага, звичайно. Враховуючи стан нашої електроенергетики. Ти, дурню, забув минулі осінь і зиму?
ABC до Анонім Показати IP 5 Вересня 2023 13:20
В моїй совєцькій панельці стара алюмінієва електропроводка. Бойлер вона не витримає. Для її заміни потрібно штробити всі стіни і відповідно, заново робити ремонт. Так що мені бойлер виходить дуже навіть дорого, якщо порахувати всі супутні витрати.
Василь Показати IP 5 Вересня 2023 09:50
Постачання гарячої води є марнотратним і дороговартісним.Тому значна частина лучан переходять на ел.бойлери,що значно дешевше.Циркуляція теплоносія температурою не менше 55град. при досить малих об"ємах споживання гар. води приводить до втрат в мережі і в будинках до 40%.При теплозабезпеченні будинків теплоносієм біля 70град теплові втрати в мережі котельні Карбишева 2 і Боженко 34 зростають до 60%,хоча норматив 11-12%.Звідки,експлуатація даних котелень є недоцільною,необхідно переходити на невеликі квартальні котельні безпосередньо в даних районах,а не за 2-3км.
1+1 до Василь Показати IP 5 Вересня 2023 10:41
Невеликі квартальні котельні... Дядьку, ви хоч розумієте що ви написали. Котельня на Карбишева і є квартальна. А цифри то взагалі, щось таке придумане.
Анонім Показати IP 5 Вересня 2023 09:50
вони сподіваються, що це не буде тривала історія, та вже задовбали з цими 'історіями', бардак розвели, з луцьктеплом постійно якась історія, завжди чомусь погана
Василь Показати IP 5 Вересня 2023 10:49
Вирішити проблеми теплопостачання та гарячої води без проектантів неможливо.Ще В.А. Малютіна в ранзі директора Луцьктепло вказувала на великі затрати експлуатації котельні на Карбишева 2 і пропонувала будівництво економічної котельні поряд.Масовий перехід на ел. бойлери приведе до виведення з ладу будинкових мереж (загоряння на межі алюміній-залізо або алюміній-мідь).
Василь Показати IP 5 Вересня 2023 10:50
Вирішити проблеми теплопостачання та гарячої води без проектантів неможливо.Ще В.А. Малютіна в ранзі директора Луцьктепло вказувала на великі затрати експлуатації котельні на Карбишева 2 і пропонувала будівництво економічної котельні поряд.Масовий перехід на ел. бойлери приведе до виведення з ладу будинкових мереж (загоряння на межі алюміній-залізо або алюміній-мідь).
123 до Василь Показати IP 5 Вересня 2023 21:23
Ви хочете щоб в тариф ще було включено і долю " для проектантів". Цікава ідея.
Радувець Ларіса Показати IP 5 Вересня 2023 11:52
Автономне опалення треба дозволяти людям робити, але корупціонери де ж будуть красти??!!
Василь Показати IP 5 Вересня 2023 12:49
Пані Лариса!Автономне опалення потребує нові вент. канали для викидів.Ось чому автономне опалення заборонили для старих будинків без колонок.Значна частина Європи працює на квартальних невеликих опалювальних котельнях.Прибл. 35% споживачів Луцька також отримують опалення від кварт. котелень,крім Завокзального та району ЛПЗ.Котельню на Карбишева 2 вкрали в міста і шантажують цим.
Клава Показати IP 5 Вересня 2023 13:08
У державі военний стан, якщо Скорупскій невзмозі виконувати свої функційні обов'язки нехай **зд...ує на фронт, на нуль . А він ліг на спецоблік по бронювання і не..... не робить. А лучани у день знань маються у тазику ! Скотиняки !
Анонім Показати IP 5 Вересня 2023 14:39
"Це пов’язано із тим, що Кабмін змінив умови укладення договорів постачальником газу та теплопостачальними організаціями" Цікаво чи є гаряча вода у інших містах, раз Кабмін змінив умови для всіх організацій.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus