USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Знали б більше – їздили б до Польщі

21 Січня 2010 15:07
Українці недостатньо проінформовані про порядок оформлення в’їзних документів в інші країни.
Такі дані моніторингу, проведеного Асоціацією захисту прав молоді Волині, - йшлося на засіданні круглого столу в Луцькому прес-клубі реформ.
«Ми провели кілька досліджень серед українців і виявили, що наші громадяни не мають достатньо інформації про порядок оформлення віз. Тому видали спеціальний буклет, де вміщений перелік необхідних документів, інформація про вартість певних послуг та правила Місцевого прикордонного руху між Польщею та Україною», - розповіла координатор проектів Асоціації Ірина Омельчук.
Минулоріч Консульством Республіки Польща у Луцьку видано понад 80 тисяч віз громадянам України. А відмов у 2009-му було 2,5 тисячі.
«Багато відмов було видано лише через те, що люди не знали всіх умов видачі візи», - каже консул Республіки Польща в Луцьку Анджей Кухарук.
Щоправда, з такою тезою погодилися не всі. Наприклад, начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Рівненської ОДА, Олександр Муран впевнений, що причина не в поінформованості.
«Кажуть: люди необізнані. А чи робили вони щось для того, аби отримати інформацію? Хто хотів віднайти інформацію, той знайшов», - запевнив Муран.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VSC Показати IP 21 Січня 2010 15:54
Да, в последнее время с визами стало полегче. Но, единых требований к перечню необходимых документов, как не было, так и нет. Зная на собственном опыте. К чести Луцкого отделения, могу сказать, что "наше" консульство вполне либеральное.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus