USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Знає весь світ: у селі на Волині облаштували музей відомих односельців

6 Лютого 2021 20:49
Вихідцями із маленького села Сильне, що у Луцькому районі, є чимало відомих на весь світ талановитих людей. У місцевій школі облаштували музей відомих односельців.

Нині у сільській школі навчається 77 учнів. Тут всіляко плекають патріотичний дух, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Особливо цінують місцеві історію рідного краю. Бо ж у стінах цього закладу навчались ті, хто здобув всесвітнє визнання. Ще у 2005 році на базі школи створили музей відомих людей села. Тут представлені експонати відомих письменників та художників, які є уродженцями села Сильне.

«Це наш Степан Радіон, якого зараз вже немає. Проживав в Австралії, емігрував у 1949 році. Це письменник, журналіст, критик, громадський діяч. Його ім’я відоме за межами України. Закінчував нашу школу, – розповідає директор ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Сильне Степан Кирилюк. – Маємо подаровані ним книжки, найпопулярніша – книжка «Сильно». У нас представлена частина його бібліотеки, яка була нам подарована з Австралії».

У шкільному музеї рідного села Степана Радіона зберігається чимало книг із особистого архіву.

Як розповідає директор школи, родичі відомого письменника та журналіста неодноразово відвідували село Сильне та привозили експонати, завдяки яким колекцію вдалося розширити. Цікаво, що Степан Радіон – не єдина місцева знаменитість.

«Ще одна гордість нашого села – Мирон Нестерчук. Це письменник, поет, художник і член Спілки письменників України, перекладач з вірменської на українську, – зазначає Степан Кирилюк. – У дитячі роки дуже любив малювати, у нас представлені його перші картини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Несправедливо Показати IP 6 Лютого 2021 21:27
А чому немає відомостей про Наталку Федорчук - і атошниця і єдина жінка з Киверцівського району шо реально брала участь в боях.Зараз керує департаментом у генеральному штабі ЗСУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus