USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Знайшли докази існування Всесвіту до Великого вибуху

12 Червня 2012 14:07
Професор Оксфордського університету Роджер Пенроуз і вірменський астроном Ваха Гурзадян стверджують, що знайшли докази існування Всесвіту до так званого Великого вибуху, який вчені вважали умовною подією створення системи галактик.
Про це повідомляє ТСН.
Висновки вчених зроблені на основі аналізу знімків радіаційного фону у Всесвіті, який вивчає «Зонд імені Вілкінсона для дослідження анізотропії мікрохвиль» (WMAP), запущений в 2001 році. WMAP аналізує «відлуння» Великого вибуху – мікрохвильове фонове космічне випромінювання (реліктове випромінювання).
Його дані вважаються найважливішими експериментальними даними в космології: так, три роки тому WMAP оцінив вік Всесвіту в 13,7 мільярда років.
За словами Роджера Пенроуза і Вахи Гурзадян, їм вдалося знайти 12 прикладів концентричних кіл, кожен з яких складається з п'яти кілець інтенсивного випромінювання. Такі кільця виникають навколо груп галактик і вказують на процеси стиснення і розширення Всесвіту, що відбуваються по черзі. Відповідно до теорії «циклічної космології», висунутої Роджером Пенроузом, історія Всесвіту набагато давніша, ніж досі вважалося.
Фактично, вона складається з ланцюжка подій: спочатку супермасивна «чорна діра» поглинає Всесвіт, накопичуючи величезну енергію, після чого відбувається новий Великий вибух. Виявлені гравітаційні радіаційні хвилі, на думку вчених, є свідченням існування в минулому цих супермасивних «чорних дірок», які «вбивають» Всесвіт, а потім, вибухаючи, призводять до виникнення нової системи галактик.
Зазначимо, в 1988 році Роджер Пенроуз удостоївся ізраїльської премії Вульфа за свої дослідження, присвячені походженню Всесвіту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Повна ДУПА Показати IP 12 Червня 2012 14:16
Надзвичай но цікава і потрібна стаття. Перечитував її декілька разів. Слава БОГУ заспокоїли, а то ось скільки десятків років розмірковував над цим питанням. З нетерпінням чекатиму продовження матеріалів із зазначеної теми!
Семен Показати IP 12 Червня 2012 16:09
Это значительное событие в создании Волынской области.
Всесвіт Показати IP 12 Червня 2012 17:12
Дупа, не бзди на те, що тобі нецікаво - немає чим дихати :D
2 Повна Дупа Показати IP 12 Червня 2012 17:39
коли ти вже по Дарвіну нарешті переростеш в наш вид ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus