USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Знімки із супутника показують, як у Європі очищується повітря через карантин

12 Квітня 2020 07:00
Неймовірні супутникові знімки показують, як падає рівень забруднення у країнах Європи після того, коли уряди ввели обмежувальні заходи через коронавірус. У Європі нині спостерігається те ж, що раніше у Китаї, коли великі міста були змушені відмовитися від транспорту у зв’язку з карантином.

Як повідомляє УНІАН, дані з супутників показують викиди діоксиду азоту (NO2) над Францією у березні 2019 на одному кадрі та з 14 по 25 березня 2020 – на іншому.

Густий червоний колір вказує на вищий рівень забруднення. Але рівень забруднення упав не тільки в Парижі, а й у Мілані та Мадриді. «Концентрація діоксиду азоту змінюється щодня через зміни у погоді. Висновки не можуть бути зроблені тільки на основі одного дня. При об’єднанні даних за певний відрізок часу, у цьому випадку за 10 днів, ми можемо бачити вплив змін у результаті людської діяльності», – пояснили дослідники.

Певна кількість NO2 утворюється унаслідок природних процесів, таких як: дихання, блискавки і навіть вулкани. Але переважно це виробляється нами: здебільшого через викиди автомобілів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Капітан Слідбуло Показати IP 12 Квітня 2020 12:34
слід було Гретту Тунберг перевірити на предмет навмисного поширення коронавірусу...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus