USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Зник разом з грошима: мешканці багатоповерхівки в Луцьку розшукують голову ОСББ

18 Вересня 2023 15:02
Хотіли бути зразковими платниками, а залишились ошуканими. Мешканці луцької багатоповерхівки звинувачують голову ОСББ в тому, що він їх обікрав. Люди зчинили ґвалт, однак вже було пізно, бо голова ОСББ подався навтьоки.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

З 2021 року головою ОСББ мешканці будинку на Дружби народів, 4а обрали Сергія Ганейчука. Майже 250 людей зі 116 квартир сподівалися, що, сплачуючи комунальні рахунки вчасно, вони матимуть гарні умови в будинку та відповідального голову, який вирішуватиме бюрократичні питання.

«Минув місяць, як він не з'являється на роботу. То він в КПЗ, то він знайшов собі якийсь підробіток. Ми чекали, але помітили, що на роботу він не приходить, а гроші з рахунку кожен день знімають через банкомати. Це не маленькі суми. Він казав, що в нього є бухгалтер, яка йому робить звіти в податкову інспекцію. Але тих звітів ніхто не робив. Тобто звітів немає, є лише штрафи», – розповідає в.о. голови ОСББ Варвара Банацька.
Крім того, каже жінка, майже щодня почали приходити «листи щастя». Неоплачені рахунки за воду, електроенергію та податки стали шоком для мешканців будинку. Мовляв, разом з головою ОСББ зникли кошти з банківських рахунків. З банкоматів знято 787 тисяч 637 гривень.

За словами жителів будинку, хитрий голова зробив усе для того, щоб доступ до грошей ОСББ мав лише він.

«Єдиний підписний рахунок був прикріплений до його картки. Він розпоряджався коштами, на роботу не виходив, але знімав гроші у банкоматах», – стверджує Варвара Банацька.

Якщо раніше мешканці були сусідами з паном Сергієм, то зараз навіть не знають, де він живе. Оскільки на телефонні дзвінки чоловік не відповідає, то люди почали дзвонити його дружині. Проте жінка нічого не пояснює та не каже, де її чоловік.

Вкотре зібравши збори, мешканці будинку вирішили зробити усе, аби законним шляхом вирішити питання щодо повернення коштів. Заяву до поліції теж напишуть. Журналісти також вирішили зателефонувати Сергію Ганейчуку, щоб почути його правду, але абонент був поза зоною.

На момент виходу сюжету Сергій Ганейчук так і не вийшов на зв’язок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
свідомий Показати IP 18 Вересня 2023 18:59
Держава позбулась однієї з "вигрібних ям", яка десятками років висіла на її худих плечах - частини комунальних послуг і повісила їх на так звані ОСББ. І на радощах дозволила їх головам робити все, що їм заманеться. Все вони вирішують самі, без думки членів ОСББ. ОСББ - це кооператив. Там все робиться за людські гроші. Але цими грошима керує одна чи дві людини і крутять цими грошима, як циган сонцем. Але ще не чутно, що за багаторічне існування ОСББ хоч би одного голову посадили у в*язницю за фінансові махінації. Я впевнений, що відповідні органи дійдуть до цих діячів, як доходять потроху до усього. Слава Україні!!!
Польща до свідомий Показати IP 19 Вересня 2023 08:53
Котлети і мухи -ви все змішали в одну купу. Те що держава не має керувати житловим господарством-аксвома доведена усім цивілізованим світом. Осбб-це не 'винахід' України а та структура яка має ефективно працювати з житлом господарством. Якщо на чолі Осбб-шахрай то треба відразу звертатись в поліцію. А не звинувачувати 'державу що спихнула всі проблеми з себе на ОСББ.
Лучанин до Польща Показати IP 19 Вересня 2023 10:13
З боку держави повинен бути контроль за діяльністю ОСББ, бо там не тільки голови задіяні. А так звані "теплі кредити" - це ще той клондайк для спритних ділків: голови фонду енергоефективності у Вол. обл., забудовників, голів ОСББ. Крім того міська рада додатково надає 1млн грн. на покращення енергоефективності і ніяк не контролює куди йдуть кошти. Дуже часто мешканці навіть не знаю про надходження цієї суми на рахунок ОСББ, а далі фінанси осідають у кишенях зацікавлених осіб. Тобто у даній сфері дуже багато свободи у діяльності голів. Варто було б зробити, щоб був фінасовий моніторинг за рухом коштів. Самим людям контролювати діяльність ОСББ складно, а в багатьох випадках і не реально, бо їх просто ігнорують і тільки закликають сплачувати кошти.
Яша Показати IP 19 Вересня 2023 06:24
Люди повинні самі знайти того голову бо на поліцію марна надія він має гроші а поліція гроші любить
Правда Показати IP 19 Вересня 2023 08:56
Тупість людей вражає,а тому що не читають документи,навіть статут ОСББ,покладаючись як в совку на когось.Всі фінансові справи вирішує правління,а не голова.А в правлінняі представники з кожного підїзду.А як це всі фінанси привязав до своєї карти,дивина ,тай годі.Не шкода чомусь цих людей.
Лучанин до Правда Показати IP 19 Вересня 2023 10:14
Та не шкодуйте. Натрапите на спритника, який розумніший за вас і так само надурить. І вас не пошкодують...
Руслан Показати IP 19 Вересня 2023 16:09
Голова правління ОСББ Сергій Ганейчук привласнив внески мешканців будинку з їх мовчазної згоди. На даний час неможливо правовими законними способами повернути кошти! Шановні співвласники, де ви були з 2021 року? Чому ніхто не ініціював проведення загальних зборів?
Анонім Показати IP 19 Вересня 2023 16:36
Це хіба перший, хто зник з баблом осбб у Луцьку ? Ха - ха. За моїми спостереженнями більшість голів осбб і членів їх правлінь є хитрожопими пристосуванцями і авантюристами. Вони крутять-мутять грошима осбб як циган кіньми. Мешканці будинку не мають елементарно часу, щоб займатися перевірками паперів, крім того там треба бути реально слідчим, щоб вивести махінаторів на чисту воду. Мені жек подобався більше, з приходом осбб нічого не покращилося відносно якості послуг, тільки декілька разів доводилося присікати аж занадто зухвалі схеми збоку осбб по набиванню їх карманів. І це у нас не старий совковий будинок, а можна сказати новобудова, гроші осбб гребе немалі кожен місяць, а навіть нормального прибирання не забезпечують
Співвласник до Анонім Показати IP 19 Вересня 2023 22:21
а в жеку ти які послуги отримував - крім прибирання будинку та прибудинкової території? Чи може якість послуг була значно краща (ті ж двірники та прибиральниці - працюють в ОСББ). Де є нормальне правління та голова - справи значно кращі ніж у управителів...
Микола Показати IP 19 Вересня 2023 22:18
Навчилися люди писати і сталося диво, але ж не навчилися писати розумну і диво пропало. Тут колишні голови ЖЕКІв друкують, чи необізнані і недосвідчені люди? Справа життєва, завжди треба шукати причину в собі, тоді знаходиться причина, а в подальшому унеможливлюється повторення помилки. А причини 2: помилковий вибір, а ще більше відсутність контролю і звітності з боку мешканців. Голова ОСББ ще сам не розуміє, що він вкрав - він попався і любий суд поставить його ра.com. Тому причини для паніки немає, а приклад для майбутнього є. Амінь.
Суддя Дреддд Показати IP 19 Вересня 2023 22:26
так співвласники ж голову, або члени правління обрали... які ще питання? З 2021 р. був голова, а зараз прозріли, що вкрав 700 тис. грн., а де була ревізійна комісія, члени правління від кожного під'їзду? Як так, то все бачать, а тут, чомусь прозріли через 2 роки. Висновок: за законами воєнного час - голову, членів правління та ревізійної комісії - усіх у Центр комплектації та соціальної підтримки, або...
123 Показати IP 19 Вересня 2023 22:32
Ключове слово обрали .
Володимир Показати IP 19 Вересня 2023 23:41
Такий же є голова близько 10 ОСББ Гітунець Олександр Адамович. Не оформлених працівників залучає ( прибиральниці, руденькі шістки ). Відкати з провайдерів інтернету і тд. Статути переписує. Аферист ще той
Юра Рабон до Володимир Показати IP 20 Вересня 2023 09:01
Прищук Наталія Іванівна на Київській площі також під прикриттям Музики і коханця дива дивні творить і управи немає! А сама в банку на посаді працює і крутить вертить людськими грошима і контролю немає. Виберуть г.мно, а потім ради йому вже не можуть дати.
Петро до Юра Рабон Показати IP 21 Вересня 2023 13:50
Юра, не вибирайте г..мно, візьми справу у свої чесні руки... і всі будуть задоволені...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus