USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Знищеного РФ зерна вистачило б на рік для 10 млн людей, – міністр оборони США

19 Вересня 2023 13:09
Росія знищила вже стільки українського зерна, якого вистачило би, щоб годувати понад 10 млн людей протягом року.

Про це, як передає Укрінформ, заявив міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи 15-те засідання Контактної групи з питань оборони України на базі ВПС США «Рамштайн» у німецькій землі Рейнланд-Пфальц 19 вересня.

За останні місяці Росія продовжувала удари по українських портах та зерновій інфраструктурі, сказав Остін.

«В результаті цих атак було знищено щонайменше 280 тисяч тонн зерна, чого вистачило би, щоби годувати 10,5 млн людей протягом року», – зауважив міністр.

Він сказав, що дії Росії продовжують загрожувати світовій продовольчій безпеці та створювати умови для нової гуманітарної кризи на планеті.

Остін запевнив, що партнери – у форматі «Рамштайн» це майже 50 країн – продовжать надавати Україні потрібну допомогу для того, щоби вони могла захищатися від агресора.

Глава Пентагону привітав Рустема Умерова як нового міністра оборони України та подякував Олексію Резнікову, який очолював МОУ до цього та був учасником зустрічей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Вересня 2023 13:40
Одразу видно людина конкретна, військова. Бо якась лисиця з новин кабельних мереж точно ці об'єми представила б в стадіонах, заповнених до краю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus