USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Золотий глобус» 2023: хто отримав омріяні статуетки

11 Січня 2023 22:29
У Лос-Анджелесі відбулася 80-та церемонія вручення нагород «Золотий глобус». Її головними тріумфаторами стали режисер Стівен Спілберг, актриса Кейт Бланшетт та актор Остін Батлер.

Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.

Стівен Спілберг отримав приз як найкращий режисер за фільм «Фабельмани» (The Fabelmans) – стрічку про дорослішання, в якій знаменитий голлівудський режисер частково описав власну юність та молодість. Картина також перемогла у номінації за найкращий кінофільм.
Кейт Бланшетт отримала «Золотий глобус» за найкращу жіночу роль у фільмі «Тар», де вона зіграла диригента Берлінського філармонічного оркестру. Актриса не була присутня на церемонії, оскільки зараз перебуває на зйомках у Великій Британії.

Остін Батлер став володарем премії за найкращу чоловічу роль у фільмі «Елвіс» (Elvis) – біографічного фільму про знаменитого співака Елвіса Преслі режисера База Лурмана.
Приз за найкращу чоловічу роль у категорії «комедія/мюзикл» отримав ірландський актор Колін Фарелл за фільм «Банші Інішеріна» (The Banshees of Inisherin) – трагікомедію, дія якої відбувається на віддаленому ірландському острові. Ця стрічка була також визнана найкращою у категорії «комедія/мюзикл», «Золотий глобус» також отримав автор її сценарію Мартін Макдон.

Виконавицею найкращої жіночої ролі в категорії «комедія/мюзикл» була визнана Мішель Йео – за фільм «Все скрізь і одразу» (Everything Everywhere All At Once) – науково-фантастичну комедію про життя у паралельних всесвітах.
Престижну Премію Сесіля Б. Де Мілля за видатні досягнення у кінематографі цього року отримав комічний актор Едді Мерфі.

Найкращим телесеріалом визнано «Будинок дракона» (House of the Dragon) – приквел «Ігри престолів».

Нагадаємо, на церемонії вручення «Золотих глобусів» прозвучала заява Зеленського.

Його представив актор Шон Пенн, який неодноразово бував в Україні після початку повномасштабної війни та навіть привіз Зеленському до Києва свій «Оскар».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus