USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зоозахисники Луцька вимагають узаконити гуманне ставлення до тварин

16 Січня 2017 16:27
У Луцьку відбулась акція на підтримку всеукраїнському флешмобу щодо гуманного ставлення до тварин. Небайдужі до цієї проблеми зібралися 16 січня о 9.30 біля приміщення Луцької міськради.

Як кажуть зоозахисники, назва законопроекту говорить сама за себе: «Запровадження гуманного ставлення до тварин».

«Цей законопроект повинен змусити закон про захист тварин від жорстокого поводження нарешті запрацювати - накладати серйозні штрафи на садистів і саджати їх у в'язницю. Всі ми ще пам'ятаємо жахливий випадок, який викликав широкий резонанс в Україні - двоє молодих людей жорстоко замордували кошеня і виклали відео з тортурами в мережу, завдяки чому справа набула розголосу. А скільки є таких садистів, які щодня роблять свою брудну справу -калічать тварин, жорстоко б'ють, відрізають кінцівки, виколюють очі, травлять, після чого тварини помирають у страшних муках...

Викидають на вулицю на вірну смерть сліпих кошенят та цуценят (хоча стерилізація тварини коштує як один похід в магазин за продуктами), навмисно наїжджають на тварин на трасі, навіть не намагаючись спромогтися врятувати тварину чи хоча б прибрати її з траси, щоб на неї не наїжджали знову», - розповідають активісти.

Вони розповідають, що кінцева мета акції – «запровадити адекватні штрафи садистам та живодерам, а за знущання з особливою жорстокістю - реальний термін за гратами. Жодних умовних термінів і неоподаткованих мінімумів!».

Активісти кажуть, садистські нахили у людей не можуть бути направлені виключно на тварин, і мордують вони братів наших менших лише тому, що у нашій країні за це не карають.

«У Європі вже давно діють відповідні закони, швидка допомога для тварин, а також поліція. Всі ми хочемо бути частиною Європейського Союзу, то ж давайте запроваджувати зміни в Україні вже сьогодні. Так, багато хто у наші складні часи потребує допомоги, але не залишаймось байдужими до тварин, адже за них немає кому захиститись. Наша проміжна мета-вимога до депутатів ВР, включити, нарешті, до порядку денного розгляд законопроекту 5119-1. Велика кількість фракцій знають про цей законопроект і обіцяють підтримати його. Необхідно організувати акції у всіх містах України, щоб депутати побачили масштаб проблеми і підтримки законопроекту. На акцію вийшли окрім лучан у Харкові, Одесі, Дніпрі, Білій Церкві», - розповіли зоозахисники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Працюю, а не фігнею Показати IP 18 Січня 2017 12:20
Ну і як-є результат від стояння на морозі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus