USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зовнішнє тестування знань в Україні планують замінити тестуванням за здібностями

28 Січня 2009 17:17
Тестування за здібностями планується ввести в Україні замість зовнішнього незалежного оцінювання знань. Про це розповів директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, – повідомляють 28 січня «Волинські Новини».
За його словами, при зовнішньому оцінюванні аналізуються фактичні знання: кількість вивченого, засвоєного, того, що запам’яталося. Ідея нової системи – визначення ступеня здібностей.
Зараз розробляється база такого тестування. Олександр Сидоренко відзначив, що пробне тестування за здібностями планується провести в 2010 році в окремих регіонах країни разом із зовнішнім оцінюванням.
Як інформує Освітній портал, зовнішнє незалежне оцінювання проведуть в Україні в травні-червні 2009 року з наступних предметів: українська мова і література (обов’язково для всіх), історія України, математика, біологія, фізика, хімія, географія, іноземна мова/
Випускник зможе обрати п’ять тестів за бажанням. Результати тестування для випускників шкіл зараховуються як державна підсумкова атестація за курс повної середньої школи і як вступні іспити до вишу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Січня 2009 17:53
Дебилы. сколько можно издеваться над детьми?
неАнонім Показати IP 28 Січня 2009 22:05
А на мою думку знущання над дітьми - це заставляти їх зазубрювати безліч фактів (я он зараз з історією це роблю). Фактично тестування в сьогоднішньому вигляді - це перевірка пам'яті. З іншого боку, невідомо що буде з того тестування здібностей. Враховуючи тенденції в нашій країні, сумніваюсь, що щось путнє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus