USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ЄС виділив Україні ще 500 млн євро військової допомоги та погодив тренувальну місію

17 Жовтня 2022 15:34
Міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу схвалили надання Україні додаткових 500 млн євро військової допомоги. Глава зовнішньополітичного відомства ЄС повідомив, що, крім того, узгоджено параметри тренувальної місії для українських військових.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Борреля.

Як зазначив Боррель, таким чином, обсяг військової допомоги Україні досягне 3,1 млрд євро.

«Останні невиборчі атаки Росії не похитнуть нашу рішучість підтримувати Україну, а лише зміцнять її», – написав він.
Раніше очікувалося, що міністри закордонних справ Європейського Союзу погодять місію щодо навчання 15 тисяч українських військовослужбовців з наступного місяця. Військові навчання розпочнуться в середині листопада і відбуватимуться на території ЄС в одному центрі у Польщі та іншому в Німеччині.

Читати ще: «Росія стає все більш ізольованою і програє війну», – Боррель

Декілька країн ЄС уже проводять інструктаж українських військовослужбовців щодо використання конкретної зброї, і це продовжуватиметься.

Також очікувалося, що ЄС виділить додаткові 500 млн євро на фінансування постачання зброї до Києва. На відміну від попередніх траншів, додаткові гроші також покриють витрати на ремонт та технічне обслуговування вже поставленої в Україну зброї.

Читати ще: «Маємо робити те, чого раніше не робили»: топ-представник ЄС Жозеп Боррель про нову світову реальність

Віце-президент Європейської комісії із зовнішньої політики Жозеп Боррель задіяв Європейський фонд миру для підтримки України одразу після російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року. Раніше країни ЄС вже виділили 2,5 млрд євро для у вигляді п’яти траншів по 500 млн євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus