USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Зроблять «курилку» для чиновників і депутатів

3 Березня 2012 11:03
Цьогоріч у міській раді Луцька облаштують спеціальне місце для куріння. А торік із курінням у туалетах муніципалітету боролися агітнаклейками.

Про це 3 березня під час засідання координаційної ради з проблем ВІЛ-інфекції, туберкульозу, наркоманії, з питань профілактики та протидії пияцтву, алкоголізму та тютюнопаління заявила головний спеціаліст міського управління охорони здоров’я Ольга Семенюк.

З її слів, нині лише 65% закладів міста забезпечили відведення 50% площі для тих хто не палить. «Але в 15% взагалі не дотримуються. Переважно на ринках міста. Їх поінформували про необхідність приведення своєї діяльності до норм законодавства», - зауважила посадовець.

Як стверджує Семенюк, торік регулярно проводилися рейди щодо виявлення продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

«За 2011 рік склали 34 протоколи за куріння в заборонених місцях, виявили 12 випадків продажу цигарок неповнолітнім. 26 осіб притягнуто за паління в заборонених місцях. Погоджено схеми 100-метрових зон прилеглих до освітніх закладів, в яких заборонено продаж алкоголю та тютюнових виробів», - повідомила вона.

Також цьогоріч працівники міського відділу обласного УМВС склали 28 протоколів по факту куріння в заборонених місцях. «У 17 випадках – неповнолітні», - додала фахівець.

Насамкінець Семенюк відзначила, що торік в санвузлах мерії розмістили наклейки, які повідомляють про заборону палити.

«Нині ж буде облаштоване місце для куріння», - додала фахівець.

Натомість перший заступник міського голови Святослав Кравчук розказав, що не виконується розпорядження міськвиконкому щодо заборони куріння в центральній частині міста. «Сьогодні, якщо пройти по проспекту Волі, коли зійшов сніг, на тротуарах видно багато недопалків», - констатував посадовець.

Також, на його думку, треба приділяти більше уваги роботі з молоддю, яка навчається в освітніх закладах міста. Мовляв, вони вже зараз можуть стати «заядлими курцями».

Своєю чергою, начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель відзначив недостатню поінформованість лучан щодо заборони куріння у певних зонах Луцька. «Я пропоную виготовити 5 тисяч наклейок, які розмістити по бюджетних установах. Таким чином повідомляти людей, що в цих місцях не можна палити», - висловився він.

Окрім цього, головний медик Луцька вважає за необхідне провадити широку інформаційну капанію в мережі Інтернет.

«На сайтах державних структур розмістити інформацію про небезпечність та заборону куріння. Треба через своїх працівників в соціальних мережах розповідати про його шкідливість. А там ж - активна частина населення і молоді багато. Треба поширювати думку, що куріння – не модно», - відзначив фахівець.
Нагадаємо, депутати Луцької міської ради і мер Луцька, попри заборону, курять у приміщенні муніципалітету та поблизу нього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бу-ба-бу Показати IP 3 Березня 2012 21:49
"З її слів, нині лише 65% закладів міста забезпечили відведення 50% площі для тих хто не палить." НАСПРАВДІ ВОНА СКАЗАЛА 85%. Невелика і, в цьому випадку, незначна помилка, однак будьте уважніші і не соромтесь перепитувати, бо колись, можливо, доведеться не з таких безглуздих засідань новини писати, а про те, що дійсно важливо. І там помилки не прощатимуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus