USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Зробили перший український електромобіль. ФОТО

13 Вересня 2010 08:15
На Столичному автошоу показали «Ланос Пікап» із електродвигуном постійного струму.

Його обладнали експерементальним силовим агрегатом, який у 90-х був створений для «Таврії». Двигун потужністю 15 кВт (26 к.с.) розганяє завантажену машину до 90 км/год, - пише Газета.ua.

Заряду батарей двигуна вистачає на 100 кілометрів. Живиться електродвигун від восьми стартерних акумуляторних батарей, що розміщені у моторному відсікові.


Зовні автомобіль нічим не відрізняється від «Ланоса Пікап» з бензиновим двигуном. Електромобіль видає лише відсутність горловини бака для бензину. Замість неї встановлено потужний роз’єм для приєднання до мережі 220 В.

У салоні електромобіля також є незначні зміни: на центральній панелі встановлені кнопки для керування зарядженням акумуляторів.

На щитку приладів з’явилося два нових прилади: вольтметр та індикатор запасу ходу машини.

«Цей електромобіль оснащено коробкою передач від «сенса». Крім електродвигуна всі вузли машини від серійного «ланоса». Поки це експериметальний автомобіль у єдиному екземплярі. Електродвигун більш витривалий, ніж бензиновий, тому він за потужністю не поступається 1,3-літровому мотору «сенса». Цей «ланос» легко перевозить 350 кілограм вантажу. Електромобіль можна буде використовувати для служб, що працюють у місті й намотують за день не більше 100 кілометрів. Зарядка акумуляторів триває 6-8 годин,» – розповів інженер-конструктор АвтоЗАЗу Петро Рубаха.

Собівартість вітчизняного електродвигуна і батарей - 40 тисяч гривень. Якщо машина піде в серію, деякі деталі можна буде здешевити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Читач Показати IP 13 Вересня 2010 10:54
Дивує дизайн тої панелі керування зарядом Видно, в школі на уроках праці зробили.
Зел Показати IP 14 Травня 2011 20:19
А мені подобається. без лишніх замашок. все просто і зрозуміло
Олександр Показати IP 3 Серпня 2013 23:24
прошу передати всьому керівництву автозазу, що не окремі моделі - треба вже кидати в серію всі нові розробки і не на баз іуже постарілих значно ланосів а зовсім нових, чи принаймні оновленихзначно колшніх. я сьогодні проїхав 250 км і на трасі наших машин майже немає. пішов в автосалон ЗАЗу - стало сумно-сумно. 2004 року я купляв Славуту - тоді прибулий ешелон розбирали за дві години, а зараз ще стоять моделі 2012 року.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus