USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЗСУ близько: серед окупантів наростає паніка, – Генштаб

9 Вересня 2022 07:50
Триває сто дев'яносто восьмий день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню.

Ворог зосередив зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Постійно проводить повітряну розвідку БПЛА, продовжує вживати заходів для покращення логістичної підтримки своїх військ. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

За минулу добу окупанти завдали 45 повітряних та 5 ракетних ударів, зокрема по населених пунктах Костянтинівка, Циркуни, Радушне, Харків. Є жертви серед цивільного населення.

На Волинському та Поліському напрямках на території білорусі розпочалися військові навчання, під час яких планують відпрацювати «звільнення захоплених територій». Загроза ракетних та авіаударів по території України з республіки білорусь зберігається.

На Сіверському напрямку значно зменшилася інтенсивність обстрілів з боку ворога. На інших напрямках він продовжував атакувати військові та цивільні об'єкти України:

на Харківському напрямку – зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Уди, Соснівка, Дуванка, Цупівка, Прудянка, Дементіївка, Великі Проходи, Питомник, Руські Тишки, Петрівка, Перемоха, Байрак та Костянтинівка;

на Слов'янському напрямку – поблизу Долини, Краснопілля, Слов'янська та Микільського;

на Краматорському напрямку – в районах населених пунктів Богородичне, Новомиколаївка, Серебрянка, Сіверськ, Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївка, Спірне, Роздолівка та Григорівка;

у напрямку Бахмута – поблизу Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Веселої Долини, Зайцевого, Нью-Йорка та Веселого;

в Авдіївському напрямку – у Кам'янському, Авдіївському, Первомайському, Водянському та Опитненському районах;

на Новопавлівському напрямку – біля Мар'їнки, Парасковіївки, Новомихайлівки, Великої Новосілки, Новоукраїнки, Пречистівки та Микільського;

у Запорізькій області – в районах населених пунктів Новопіль, Времівка, Полтавка, Залізничне, Червоне, Новоандріївка та Оріхів;

у Південнобузькому напрямку – в районах Архангельського, Нововознесенська, Миролюбівки, Нововоскресенського, Білогірки, Новогригорівки, Шевченкового, Любомирівки, Тернових Подів, Степової Долини, Мирного, Ольгиного, Олександрівки та Таврійського.

У зв'язку з наступом наших військ в деяких районах Херсонської області підрозділи збройних сил рф переходять на тактику терористичних дій проти місцевого населення. Таким чином, за наявною інформацією, у населеному пункті Велика Олександрівка окупанти використовують місцевих як живий щит. Село закрите на в'їзд та виїзд.

Підрозділи Сил оборони героїчно утримують позиції та не дають ворогу просуватися. Наші захисники успішно відбили наступ ворога в районах Удів, Костянтинівки, Вірнопілля, Плоского, Майорська, Безіменного та Кам'янки.

Сили оборони проводять успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Завдяки вмілим та злагодженим діям ЗСУ за підтримки місцевого населення просунулися майже на 50 км за три дні. За даними розвідки, деякі підрозділи ворога зазнали значних втрат. Окупанти намагаються евакуювати поранених та пошкоджену військову техніку в райони населених пунктів Вільхуватка та Бородоярське. Представники окупаційних військ у цивільному одязі вдаються до дезертирства та намагаються повернутися на територію російської федерації. Отже, протягом доби було відзначено понад 15 таких випадків.

Ракетні війська та артилерія наших сухопутних угруповань продовжують виконувати завдання з контрбатарейного бою, відключення системи командування і управління та логістичного забезпечення, пошкодження живої сили та бойової техніки ворога.

Упродовж минулої доби з метою підтримки дій сухопутних угруповань Повітряні сили Сил оборони завдали понад 20 ударів, 2 взводні опори, 15 ділянок зосередження живої сили та військової техніки. Знищено 4 БПЛА та вертоліт Ка-52. Втрати живої сили ворога уточнюють.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus