USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

ЗСУ прийняли на озброєння радіогідроакустичну систему «Ятрань»

11 Червня 2019 07:00
Збройні Сили України прийняли на озброєння радіогідроакустичну систему «Ятрань», призначену для виявлення ворожих кораблів і підводних човнів.

Як повідомляє прес-служба державного концерну «Укроборонпром», відповідний наказ підписав міністр оборони Степан Полторак на підставі позитивних результатів державних випробувань.

«Загалом система побудована таким чином, що об’єднує інформацію з багатьох гідроакустичних буїв, які працюють у пасивному режимі й абсолютно непомітні для противника. Це дозволяє повністю контролювати переміщення ворожих кораблів і підводних човнів та передавати координати цілей для знищення», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ще однією особливістю гідроакустичних буїв «Ятрань» є те, що вони можуть скидатися з вертольотів. Це дозволяє за мінімальний час створити мережу з сенсорів, які повністю охоплюють велику акваторію, після чого можна побачити повну картину розташування і переміщення всіх кораблів противника.

За інформацією прес-служби, система «Ятрань» використовувалася під час проведення кількох міжнародних навчань «Сі Бриз» в умовах, максимально наближених до бойових.

Зараз фахівці держпідприємства «Київський науково-дослідний інститут гідроприладів», який розробляв систему, готують «Ятрань» до серійного виробництва, що планується розгорнути в рамках Державного оборонного замовлення, сказано в повідомленні.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus