USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зупинка польотів Boeing 737 MAX обійдеться компанії в $19 млрд

30 Січня 2020 11:02
В американській компанії Boeing оцінюють втрати, пов’язані із зупинкою польотів літаків сімейства 737 Max, в $18,6 млрд.

Про це компанія повідомила сьогодні, 29 січня, пише BBC.

У Boeing відзвітували, що продажі в четвертому кварталі впали на 37% – до $17,9 млрд доларів. Компанія планує скоротити виробництво літаків Boeing 787 до 12 на місяць.

У четвертому кварталі збитки Boeing виросли до $1 млрд, а за підсумками минулого року склали $636 млн. До цього компанія не була збитковою з 1997 року. Продажі в минулому році знизилися на 24% – до $76,5 млрд. У 2019-му вона поставила 380 нових літаків – на 53% менше, ніж роком раніше.

«Ми розуміємо, що у нас попереду багато роботи», – заявив новий гендиректор компанії Девід Калхун.

Він додав, що компанія прагне «до прозорості і досконалості в усьому, що робить». «Безпека буде лежати в основі кожного рішення, кожної дії і кожного кроку, який ми робимо, просуваючись вперед», – підкреслив він.

Нагадаємо, в березні минулого року літак Boeing 737 MAX 8 розбився в Ефіопії всього через шість місяців після авіакатастрофи за участю цієї ж моделі в Індонезії. Всього загинуло майже 350 осіб. Після трагедії в Ефіопії регулятори по всьому світу заборонили літакам сімейства MAX літати. Дані розслідувань свідчать, що причина авіакатастроф – проблеми з системою управління польотом у літаків сімейства 737 MAX. Авіакомпанії почали відмовлятися від уже укладених з Boeing контрактів на поставку цього типу літака, що на руку головному конкурентові Boeing – компанії Airbus.

Реакція Boeing на кризу викликала багато запитань. Компанія не зразу звільнила гендиректора Денніса Мюленбурга і не провела незалежне розслідування. У Boeing неодноразово заявляли, що незабаром літаки сімейства 737 MAX зможуть відновити польоти і продовжували їх будувати. Їх вже накопичилося близько 400. Під кінець року компанія змінила свою стратегію: призупинила виробництво літаків 737 MAX і все ж звільнила Мюленбурга. Рада директорів вирішила, що зміна керівництва необхідна для відновлення довіри до компанії. Новим гендиректором став Девід Калхун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus