USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Звернення військкомату до волинян

6 Серпня 2015 10:31
Військові комісаріати закликають волинян проявити високий рівень свідомості та патріотизму.

У Волинській області триває шоста черга часткової мобілізації. Але результати залишають бажати кращого. Найменший відсоток громадян, які готові захищати рідну землю, виявились у Камінь-Каширському, Луцькому, Старовижівському, Ратнівському та Любомльському районах.

На початок серпня до війська пішли лише 34% особового складу запасу. Найвищий рівень виконання завдання мобілізації демонструє Горохівсько-Локачинський (55%), Маневицько-Любешівський (54%) та Рожищенський (52%) районні військові комісаріати.

Значно нижчі результати у Володимир-Волинському (41%) і Ківерцівському (42%) військкоматах. Найгірші результати роботи ‒ у Луцькому, Камінь-Каширському, Ратнівському, Старовижівському та Любомльському районах.

Звісно, ті, хто ухиляються від виконання конституційного обов’язку, будуть відповідати за це. Зокрема, за ухилення від військового обов’язку передбачається не тільки адміністративна, а й кримінальна відповідальність (від 2 до 5 років позбавлення волі).

Найбільшу кількість хворих та непридатних виявили військово-лікарські комісії у Володимирі-Волинському, Камінь-Каширському та Ківерцівському районах– усі по 41%, у Рожищенському – 43%, Любешівському і Старовижівському – 47%, а у Шацькому районі кожен другий виявився непридатним.

Нагадуємо, що з військкоматів громадяни направляються до навчальних центрів, де проходять військову підготовку за визначеною спеціальністю, попередньо отримують військову форму та зараховуються на грошовий, продовольчий та інші види забезпечення. Підготовка здійснюється за основними напрямками: вогнева підготовка, медична, а також тактична, інженерна підготовка тощо. Підготовку здійснюють штатні кваліфіковані інструктори, які є учасниками бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції.

І тільки по завершенню підготовки у навчальних центрах та полігонах мобілізовані військовослужбовці направляються безпосередньо у військові частини. При цьому, добровольці, тобто ті, хто самостійно прийшов до військкоматів до вручення йому повістки, мають пріоритетне право вибору подальшого місця служби.

Крім того, держава гарантує виконання цілого соціального пакету щодо громадян, які призвані за мобілізацією:

-​ за ними зберігається місце роботи, посада, середній заробіток на підприємстві та організації, незалежно від форм власності (при одночасному отриманні грошового забезпечення за місцем проходження військової служби);

-​ нараховується одноразова грошова допомога, яка буде виплачуватися по демобілізації;

-​ продовжується виплата пенсій пенсіонерам, у разі призову на військову службу під час мобілізації.

Волинський обласний військовий комісаріат закликає волинян проявити високий рівень свідомості та виконати свій обов’язок у ці вкрай складні для України часи.

Військові комісаріати Волинської області чекають громадян для проходження військової служби у Збройних Силах України, підрозділах Національної гвардії та інших законних військових формуваннях.

За додатковою інформацією волинян просять звертатися до військового комісаріату за місцем проживання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
лучанин Показати IP 6 Серпня 2015 10:33
вот комісари не хай і ідуть служити.
Мудрий до лучанин Показати IP 6 Серпня 2015 16:10
А чого беруть вiд 27-ми рокiв??? В 23-26 не мужик?
я Показати IP 6 Серпня 2015 11:08
немає чого і кого там захищати нехай євреі захищати йдуть своє багатство
мирна Показати IP 6 Серпня 2015 11:11
Про мир треба думати а не про війну і мобілізацію!!! Відгородитись від зони бойових дій, виставити прикордонників і захисні споруди і розвивати далі Україну! А ті території і так не виживуть і Росії вони не потрібні і незабаром самі приймуть рішення, але досить наших хлопців губити! Мізками вже треба думати ане емоціями!!!
Лучанин до мирна Показати IP 6 Серпня 2015 12:08
От як у вас все просто) А я би й не проти, але... чим ви відгородитеся від наступальних дій? Захисними спорудами чи тими ж самими хлопцями прикордонниками?) Єдина причина відносного затишшя це те що одна сила стримує і урівноважує іншу. І так, ви праві - думати треба головою, а не серцем чи задом)
Анонім до Лучанин Показати IP 6 Серпня 2015 12:36
це геноцид українців.
Оля до мирна Показати IP 6 Серпня 2015 12:43
А їм (тому всьому кодлу, що сидить в києві) хіба МИР потрібний. За день війни крадуть міліарди, списують все на війну. Шкода лише простих людей
Я Показати IP 6 Серпня 2015 12:45
в Нато вступати і чим скаріше
Vestal Показати IP 6 Серпня 2015 12:48
Проявити свідомість та ПАТРИОТИЗМ - залишити сім'ю з тарифами та дороговизною-з бідних гарантовано станете жебраками.
оля-ля Показати IP 6 Серпня 2015 13:25
Всі нормальні люди давно зрозуміли, що війна вигідна для нашої влади ( відмивання грошей та ін). Крім того, в Міністерстві оборони купа зрадників і сволоти. Всі спокійно сидять в своїх кабінетах і периодично, для знищення, організовують котли для наших хлопців. Загубили, падлюки, найкращих! Свій обов'язок бачу тільки в тому, щоб їх всіх - на кол
Коля Показати IP 6 Серпня 2015 13:39
Ні комісари на могилізацію ми більше не підемо. Свідомість на цьому світі не потрібна. Тепер хай ідуть синки Гунчика,Романюка,Вітра всіх чиновників і бандитів,досить нас убивати. Кого захищати? За що? Так ви винищите нас усіх-це війна олігархів.Вони й не думають її зупиняти там мілліарди відмивають.Армію годує і одіває народ, волонтери.,з нас деруть бідних податок,хто працює, а села защибають бабло і ні копійки не платять податків.Хай думає уряд не тілки,як красти, а крадуть вже безбожно вище бещбожного, вирішувати з цієї територі. федералізація, автономія чи що завгодно,хватить вбивати людей-це просто ужас. Так спокійно патріотизм до кого? Яка Україна? Її продали давно. Вперед оголошуйте надзвичайний стан, війну і тоді загальна мобілізація,.А АТО-це повинні воювати спецпризначенці. Вперед олігархи і багначі,чиновники і директори відправляйте своїх синків-це патріотизм у вас міліарди є що захищати, а нам нема.Я там був,вийшов чудом живий.Надаз даже мертвим не затягнуть ніколи.
Заробiтчанин до Коля Показати IP 6 Серпня 2015 16:12
При надзвичайному станi з краiни не випустять.
Зашибаю бабло до Коля Показати IP 13 Серпня 2015 12:44
Я не розумію, що тобі мішає також "защибати" бабло?. Податки- ні, а бійців,якій йдуть на АТО з села- забеспечуєм всім, чим треба.
Юрій Показати IP 6 Серпня 2015 14:30
Як би всі казали " воно нам нетреба, хай синки їдуть служити, немає за кого воювати і т.д" то невідомо де були ДНР і ЛНР, та скільки було-би загиблих. Ми Українці-козаки, а не с*икуни. Треба бути Патріотом, а не пі*....болом.
інна Показати IP 6 Серпня 2015 14:44
Рівень свідомості,оце розсмішили,не той люд тепер,після всіх "котлів" і обіцянок,ніхто не хоче йти на смерть
луцик Показати IP 6 Серпня 2015 15:04
хай звернуться до статистики: скільки держава витратила на кадри в міліцію, СБУ, військових, Беркут і т.д, хай вони проявлять високий рівень свідомості, та розрахуються за звання, форму, квартири
Анонім Показати IP 6 Серпня 2015 15:27
Вопрос один - откуда деньги? На зарплату ни учителям, ни шахтерам денег нет.
Око за око Показати IP 6 Серпня 2015 16:00
Ага.Вже.Ще рік назад черги під воєнкоматами стояли.До чого довело керування Шоколадника.Вбив в людях всю надію.Я краще сяду за дезиртирство, ніж з каменем від градів буду відбиватись.
Волинянин Показати IP 6 Серпня 2015 16:10
Звернення волинян до військомату: ідіть ви на%$# зі своєю могилізацією!
Анонім Показати IP 6 Серпня 2015 16:21
Тількі сьогодні офіційно загинуло 5 чоловік.Ось вам перемиря, у відповідь не провокуємо.Ненагадує Майдан, коли переляканий шоколадний писок просив людей злізти з трактора і називав всіх провокаторами.Так, що засуньте свої повістки собі в пуло.
Vestal Показати IP 6 Серпня 2015 17:40
Коменти реально показують настрій суспільства.Для Юрия-ПАТРИОТИЗМ в Україні спаплюжене поняття .Сцикун або не сцикун його не визначають.За цей час можна було почати робити реформи щоб люди побачили за що ризикують житям.
Демобілізований Показати IP 7 Серпня 2015 10:02
Волинський обласний військовий комісаріат закликає волинян проявити високий рівень свідомості та виконати свій обов’язок у ці вкрай складні для України часи. А Яценюк з Аваковим приїхали в Луцьк агітувати за нову поліції з конкретною пропозицією 8 - 15 тис. зарплата ! Воєнком - слабо провести таку агітацію і так закликати народ !!! Тоді буде багато бажаючих, а ШАРА - як говорили не проходить !!! Єремеєва з Іваховим захищати за " дякую" - не личить..!!!
Б.С Показати IP 8 Серпня 2015 17:13
Волиняни закликають військові комісаріати іти на..
Андрій бат.АЙДАР Показати IP 13 Серпня 2015 23:02
Прочитавши всі коментарі склалося таке відчуття що ви будете служити в армії тільки за великі гроші, так як БІДА НЕ ВАША І ВАША ХАТА ДАЛЕКО ВІД ЗОНИ БОЙОВИХ ДІЙ???????????? я уже півтора роки служу і ні одного дня не пошкодував що пішов служити, самі хороші люди це тут в зоні бойових дій, вони не плачуться своїм рідним що їм щось не хватає що їх постійно обстріюють що на очах погибають друзі вони ЧЕСТНО ТА ДОБРОСОВІСНО виконують свій обов"язок не перед владою, депутатами та іншими чиновниками, а перед сім"ями які залишили дома перед дітьми які їх чекають з війни. Війна людину змінює в хорошу сторону, так як я командир підрозділу то кажу що люди тут змінюються стають більш відповідальними не залежно від віку та соціального становища. І знаєте мені западенцю стидно за такі ваші коментарії, люди центральної та східної України більш патріотичніші хоча цим не хизуються на всіх поворотах. Запоріжська область виконала план мобілізації на 110 % і вони призвали в 5 раз більше громадян. Так може давайте всі забьем на все і будемо сидіти і ганити яка у нас влада *ігова. Бог дає людям таку владу на яку вони заслуговують. Вибачте якщо кого образив, але жити треба як громадяни цієї країни а не як гострабайтери прилеглих країн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus