USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Яка ситуація на Волині з військовим обліком для жінок

17 Лютого 2022 10:09
Військовий комісар Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Роман Кулик повідомив, що наразі немає жодних проблем з жінками, які мають перебувати на військовому обліку. З його слів, перелік спеціальностей наразі переглядається.

Про це стало відомо під час позачергової сесії Волинської обласної ради.

«Перелік спеціальностей був і раніше, і проблем не було доти, доки не вийшов новий документ. Наразі ніхто нікого не буде штрафувати чи вживати якісь заходи. Зараз триває перегляд військово-облікових спеціальностей, які потрібні для ЗСУ, а не тих майже 100 спеціальностей. Інакше нам довелося б майже всіх ставити на облік. Ті, хто був – медсестри, комп’ютерники – оформлюються, і проблем немає ніяких. Все йде згідно з планом», – зазначив він.

Читати ще: «Збір аналізів і документів займе мінімум місяць»: нардепка розповіла, як ставала на облік у військкомат

Нагадаємо, Міноборони затвердило перелік професій, представниці яких мають стати на обов’язковий облік військовозобов’язаних. Відповідний наказ ухвалено 11 жовтня 2021 року.

Читати ще: «Ти на нохті?», «У ваєнкамат!»: як українці реагують на взяття жінок на військовий облік

Масово це питання почали обговорювати вже пізніше – у грудні. Через нестачу інформації українці почали плутати взяття на військовий облік із мобілізацією та призовом. Тож Міністерство оборони було змушене заднім числом все пояснювати.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олесь Показати IP 17 Лютого 2022 11:36
Як і все у нас заднім числом . А хто воїнів родити буде ....генерали з пузами недаремно ходять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus