USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Звільнений Правим сектором начальник ковельської міліції відкличе свій рапорт

2 Травня 2015 11:05
В адмінбудівлі Ковельського міськвідділу міліції відбулося зібрання, організоване на підтримку начальника Ковельського МВ УМВС України у Волинській області Івана Туся.

Окрім колишніх і нинішніх працівників ковельської міліції, свою позицію стосовно подій 27 квітня, коли під стінами міськвідділу зібрались активісти "Правого сектору", вимагаючи звільнення з посади начальника ковельської міліції Івана Туся, прийшли довести представники громадських організацій, місцевих установ та підприємств, громадськість Ковельщини, - інформують Вісті Ковельщини.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, 27 квітня люди в камуфляжі поклали при вході до силової структури Ковеля автошини, але повністю прохід не загороджували і не зупиняли жодного з тих, хто заходив чи виходив з приміщення. Ініціативна група Правого сектора, яку очолив керівник цієї організації в області Сергій Дружинович, рушила до начальника міськрайвідділку на переговори. Під час цієї розмови був також присутній і заступник начальника управління – начальник міліції громадської безпеки УМВС України у Волинській області Анатолій Шумик, який, дізнавшись про те, що коїться в Ковелі, спеціально приїхав туди.
Активісти звинувачували Івана Туся у бездіяльності. Адже, з їхніх слів, соратники Правого сектора, громадськість міста і району неодноразово затримували машини з незаконно видобутим і вивезеним піском, лісоматеріалами. З цього приводу вони зверталися до міськрайвідділу, але особливої підтримки і допомоги від останніх так і не отримали.

Сергій Дружинович також розповів, що останньою краплею став випадок, який переповнив чашу терпіння активістів. Виявляється, напередодні близько 11 години ночі один із активістів Правого сектора зупинив авто, яке рухалося на великій швидкості. За кермом транспортного засобу сидів дільничний міліції. Зі слів Сергія Дружиновича, людина в пагонах була в нетверезому стані, розмахувала кулаками, а потім ще й намагалася втекти. Тоді на місце події викликали оперативну групу, яка, зі слів активіста, відпустила нетверезого водія.

Отже, ініціатором зібрання 29 квітня, що відбулися у Ковелі, виступили представники громадського формування "Охорона порядку".

"Причина цієї зустрічі - вагома, адже ковельчани не можуть бути байдужими до подій, ініційованих у нашому місті представниками "Правого сектору", серед яких, до речі, було лише кілька місцевих.

Люди в камуфляжі від імені ковельської громади заявили про те, що міліція, зокрема її очільник, не справляються з покладеними на них обов'язками, а жителі Ковельщини не задоволені роботою правоохоронців. Тому ми обурені тим, що вони вдалися до такого свавілля і вимагаємо, щоб закони виконували всі без винятку", – зазначив, зокрема, член ГФ "Охорона порядку" Петро Оксентюк.

З його слів та на переконання багатьох учасників зустрічі, Іван Тусь пройшов "люстрацію" ще рік тому, коли саме його кандидатуру на посаду начальника Ковельського МВ підтримала громадськість, й сьогодні, як ніхто, він в змозі скоординувати роботу міськвідділу, покращити її показники. І хоч, можливо, міліція має певні недоліки, на це є цілком об'єктивні причини, які значною мірою пов'язані з недосконалим законодавством у правоохоронній діяльності, а також з умовами, в яких доводиться працювати особовому складу місцевої міліції.

"Свій патріотизм варто виявляти, не обкладаючи міськвідділ шинами й вигукуючи промовисті гасла, а, наприклад, проводити спільні рейди, чергування разом з іншими, уповноваженими на це громадськими формуваннями, правоохоронцями", – сказав Петро Оксентюк.

Своє занепокоєння ситуацією, що склалася, висловили ветерани органів внутрішніх справ, нинішні працівники міськвідділу, представники низки місцевих організацій, установ та підприємств.

На думку присутніх, створили небезпечний прецедент, що можна безкарно тиснути на міліціонерів, і цьому потрібно покласти край. Зараз основне завдання правоохоронців – захистити самих себе, тому що картами тих, хто сьогодні пробивається до влади, влаштовуючи такі піар-акції й створюючи "дискомфорт" у суспільстві, розігруються життя і долі міліціонерів, переконані вони.

Закликали ковельчан в подальшому не допускати подібних дій, висловили свою підтримку на адресу керівника ковельської міліції депутат районної ради Петро М'якота, голова обласної профспілки працівників міліції Володимир Буравський, голова ГФ "Охорона порядку" Валерій Грижук та інші.

На зустрічі присутні одноголосно вирішили, що необхідно дати правову оцінку цим подіям, а також звернулися до начальника Ковельського міськвідділу УМВС України у Волинській області Івана Туся з тим, щоб він негайно відкликав поданий ним рапорт про звільнення.

Подякувавши присутнім за підтримку та розуміння й зважаючи на прохання людей, Іван Тусь таки змінив своє рішення і пообіцяв забрати свій рапорт про звільнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
Штефан Показати IP 2 Травня 2015 11:10
ГАГАГА Вафєй обісрався!
Яків до Штефан Показати IP 2 Травня 2015 11:11
Вафлєй який охраняв майно Фірташа, г*нд*н першої марки
Цікаво до Яків Показати IP 2 Травня 2015 11:56
Розкажіть будь ласка детальніше!!
Патріот до Штефан Показати IP 2 Травня 2015 11:55
Це лише Самооборона має право на такі мітинги, бо криша Лапіна лише в них)))))Тай Лапіну невигідно змінювати прикормленого начальника,який непомічає машини забиті бурштином,які їдуть на Ягодин.
Анатоль_ Показати IP 2 Травня 2015 11:35
Хто такий той правий сектор? Що воно такє? Що правосєкі взагалі зробили корисного для держави?Начальнику міліції треба наплювати на правий сектор-та працювати далі! так само думає також пані Наталка Семенівна!
Перехожий до Анатоль_ Показати IP 2 Травня 2015 11:39
Начальнику міліції треба "поворушити минуле", а там знайдеться зо три десятки не замазаних косяків тих "активістів", завдяки яким можна буде відкрити кілька карних справ.
ОРЕСТ ЛЮТИЙ до Перехожий Показати IP 2 Травня 2015 18:01
ПІДНІМИ СВОЮ ДУПУ ТА ПОВОРУШИ ХАЙ НА ТЕБЕ "АКТИВІСТА ПОДИВЛЯТЬСЯ!
ОРЕСТ ЛЮТИЙ до Анатоль_ Показати IP 2 Травня 2015 17:56
ВБИЙ В ГУГЛІ ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ ТА ЗАЙДИ НА САЙТ , ОТ І ДІЗНАЄШСЯ . ПІД РУЧКУ З НАТАЛКОЮ СЕМЕНІВНОЮ ! RHTNBY NB GJDYBQ
Анатоль_ до ОРЕСТ ЛЮТИЙ Показати IP 2 Травня 2015 19:19
nb lt,sl
ОРЕСТ ЛЮТИЙ до Анатоль_ Показати IP 3 Травня 2015 00:00
))) Казав же що RHTNBY . Забираю слова - NB DFNF !
не пацик Показати IP 2 Травня 2015 13:38
обісрався раз тапер другий : ? чи зараз це вже нерахуеться ? булоб правильно дати хід його рапорту а самого направити на медобстеженя і пінка під зад -хай йде строжем щоб невкрали мотопомпи : але такий бздун напевне ще комусь пригодиться ? тілько кому -шпизі !
дідо Показати IP 2 Травня 2015 14:21
Якщо рядові працівники хвилюються за свого начальника, то це є МАФІЯ. Необхідно перевірити ще цих працівників.
дідові Показати IP 2 Травня 2015 14:36
Слухай, то справді, не "дід", а "дідо". Попрацював би ти за часів, коли керував міліцією Іван Коростенський, то такого не говорив би. Тоді (і не лише тоді) від керівника можна було почути, звідки ти взявся, хто ти такий, і куди тобі треба йти. Крім матюків працівник міліції не чув нічого. Такі були привозні "генерали". Тусь, навпаки, по-людському ставиться до особового складу, нікого не матюжить, нормальна адекватна людина. Через те колектив захищає його. А що ти робив би на їхньому місці, коли б до тебе приперлося це збіговисько нероб раніше судимих?
дідо до дідові Показати IP 2 Травня 2015 14:49
У ЛУцьку був такий Шелєпін, який змінив призвіще з Шелепина. Люди самі винні ,що їх матюкають. І людське ставлення до працівників - не є показником професійності.
не пацик Показати IP 2 Травня 2015 14:55
так шелепин до сіх пір працюе в міліціі -!!!! напевне з 18 років цікаво а вже йому скільки ?
дідо до не пацик Показати IP 2 Травня 2015 14:58
він вже давно не працює, він очолює організацію бувших міліціонерів. Така собі сепаратисько-совкова секта.
не пацик до дідо Показати IP 2 Травня 2015 15:25
думаю що дуже файна робота -напевне і гроші і секретарка і справно сектанти сплачують : А хіба неможна заміть ціее секти створити едину організацію працівників міліціі участників ато- щоб туди ввійшли члени сімей загиблих міліціонерів-інвалідів-малозабезпечених- кадрові комісіі для конролю за майновим станом начальників-іх бізнесів і здобутків в роботі ! як думаете ?
дідо до не пацик Показати IP 2 Травня 2015 15:29
міліція повністю дискредитувала себе, то ж нічого доброго з бувших чи теперішніх працівників міліції не вийде.
не пацик до дідо Показати IP 2 Травня 2015 16:16
все одно треба щось робити-щоб людей від бандоти захищати :
andrey Показати IP 2 Травня 2015 14:58
коментар було видалено
Анонім Показати IP 2 Травня 2015 15:21
коли вцій грьобаній країні перестануть кіровати банбдюкє що начальтік мілиції недає розвернутися істав не угодний іщо за влада правий сектор
не пацик до Анонім Показати IP 2 Травня 2015 15:26
а коли бандюки некирували як ви кажете ?
Мент Показати IP 2 Травня 2015 15:46
Правильне рішення. Ну поміняли б началальника, поставили б якогось привозного, який нахапав би грошей і втік. За останні понад 15 років в Ковельській міліції це найбільш адекватний начальник, місцевий ковельчанин, якого дійсно поважає колектив і який щось робить для колективу.
Все вірно Показати IP 2 Травня 2015 16:31
Коли вже почнуть працювати на благо громади а не власного колективу? Чому ж за ті самі 15 років нічого не змінилось? (звикли до схеми: краще напрацьована своя, ніж не відома...). Можливо "привозне керівництво" сьогодні в моді? Грузинські керівники тому приклад. Щодо громади, яку ніби забули спитати, так її ніколи нічого не питають а лише ставлять перед фактом, ніби новину відкрили.) А кращим висновком сьогоднішніх подій розповість фільм "ДУРАК", який рекомендую подивитись, хоч і російській але проблема саме в цьому. Гарного перегляду!
Анонім Показати IP 2 Травня 2015 18:12
А чому всі думають, що ковельська міліція нічого не робить? В місті розкриваються і крадіжки, і грабежі, інші злочини. Невже крім піску і пяного дільничного немає про що сказати? Що можна зробити з піском? Які права в міліції в цьому плані, хтось цікавився? Міліціонерам під колеса лягати, щоб пісок не возили? Чи вже виздихали органи місцевого самоврядування, лісівники, екологи? Може, лише міліція винувата в тому, що риба в річці здихає, сміття в ліс вивозять, дороги погані? Які ви, люди, така й міліція.
555 до Анонім Показати IP 3 Травня 2015 20:50
Зі свого досвіду можу розповісти як "розкривають" злочини у Ковелі- з організатора грабежу роблять свідка, а папаша цього організатора в очі відкрито заявляє, що синочку нічого не буде , бо пряма мова : "Я мєнтам кучу дєнєг заплатив і Лесика (голова Ковельського суду) знаю, то можу договоритись за " условку"" Слідчі з айфонами ходять за 15 штук гривнів-напевно, за зарплату свою куплені .
міліціонер Показати IP 2 Травня 2015 18:44
дякую вам анонім ви справді зказали правду!
Ковельський міліціон Показати IP 2 Травня 2015 20:06
Підтверджую, 98 відсотків колективу за Туся, якби така подія відбулася з попереднім начальником лемком, то б колектив в долоні плескав і радів. Однак Іван Гаврилович при всіх його недоліках, які є у кожного з нас, найбільш нормальний начальник. Вперше те паливо, яке хоча й зрідка, але виділяється на райвідділ, використовується службовим транспортом, а не зникає в кишенях Коростенських, Мрачків і їм подібних зальотних начальників....
не пацик Показати IP 2 Травня 2015 20:19
такой должности как хороший парень в милиции или военном подразделении нет или с ваших слов хороший начальник : По уму надо дать рапорту ход-и под зад пеньком
Лучанин Показати IP 2 Травня 2015 20:41
Яскравий приклад того, як патріоти руйнують державу. Якщо кожен міліціонер буде оглядатися на правий сектор, чи інше незаконне формування, то Україна дійде до сомалійського чи лівійського анархізму
не пацик до Лучанин Показати IP 2 Травня 2015 20:50
а зачем ету осматриватся то на правый или левый сектор ? окружил-розуружил- опросили и в суд :- вот то что он должен был сделать а не рапортом тудой-сюдой
нормальна людина Показати IP 3 Травня 2015 18:44
війна на сході і працівники міліції ковельщини там перебувають і туся івана підтримують а дружинович за бурштин та ягодин відповість перед народом.
нормальна людина Показати IP 3 Травня 2015 18:56
коли правий сектор буде їздити на нормальних автомобілях а не з порушенням митного законодавства дружинович дай відповідь,
ОРЕСТ ЛЮТИЙ до нормальна людина Показати IP 3 Травня 2015 23:04
Як Ви такі добрі та всесильні допоможіть . За собою портрібно дивитись ." а не на чужі ВАМ помилки вказувати" ! І до речі за бурштин в першу чергу вгадай хто повинен звітувати .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus