USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Звірі готові з’їсти за зиму півмільйона гривень і наплодитись. ФОТОРЕПОРТАЖ

25 Листопада 2009 15:49
Мешканці луцького зоопарку вже готові до зими: клітки утеплені обігрівачами, теплолюбиві тварини поховалися в вольєри, корм закупили. Ті, хто ще холодів не боїться, погодилися висунути носа для репортера «ВН».
Як повідомив директор КП «Центр дозвілля та відпочинку ім.900-річчя м. Луцька» до якого відноситься зоопарк Володимир Гончаров, корми для тварин повністю закупили і їх вистачить аж до травня. Їжа для 136 тварин зоопарку вартує близько 500 тисяч гривень.
Для травоїдних заготовлені буряк, морква, картопля. Хижаків годуватимуть некондиційним м’ясом, яке надає луцький м’ясокомбінат. Хоча, каже Гончаров, наприклад, для лева це не найкращий корм. Цар звірів за день для хорошого самопочуття повинен з’їдати до 15 кілограмів свіжого хорошого м’яса.
 

Левиця Дашка і її співмешканець Нік живуть разом не дуже давно – менше 2 місяців. Проте зараз, запевняють працівники зоопарку, роблять все, аби вже весною в їхньому вольєрі з’явилися левенята. Взаємне кохання демонструють, не соромлячись об’єктиву фотоапарату.
 

Унікальні чорні лебеді пташине кохання довели на початку осені. У них вилупилось 5 пташенят, двоє з яких померло. Народження цього виду птахів у неволі - рідкісне явище. Працівники зоопарку зізнаються, що зовнішність лебедів була спочатку огидною. Тепер вони набувають справжньої краси. 

А от іще одна парочка, на цей раз лисенят, - схоже, вони не зійшлися характером. Живуть разом, проте, кажуть працівники зоопарку, особливо не дружать.
 

Для того, аби південний верблюд Яша не мерз навіть при позначці -20 градусів, у його вольєрі спеціальні обігрівачі повітря. Отож, українські зими він переносить спокійно. Можуть його рознервувати хіба що настирливі відвідувачі. Але працівники зоопарку кажуть, що останній раз верблюд у зоопарку через нерви плюнув на відвідувача аж у 80-тих.
 

Єноти зараз змінили шерсть із літньої на зимову. Проте демонструють свій дорогий вигляд неохоче. Для родини косуль спеціально облаштували утеплений будиночок.
 

 

Лось незабаром скине свої роги, а от шерсть осла все ніяк не може облізти, тому вигляд у нього поки що не найкращий. 
 

Головна охоронниця зоопарку собачка Мишка зазвичай на посту не спить. Проте осіння хандра і їй дає про себе знати.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
miscman Показати IP 25 Листопада 2009 16:29
це не єноти, а єноовидні собаки; і де лось?
Dmytro Показати IP 25 Листопада 2009 16:48
Щоб там не казали, а мені завжди було шкода звірів у зоопарках, а особливо за таких умов, як вони живуть у Луцьку!((
Юка Показати IP 25 Листопада 2009 22:13
До Dmytro: і вигляд у звірів жахливенький
gala Показати IP 26 Листопада 2009 09:32
Воно то так, справді шкода, але скільки це приносить втіхи та позитивних емоцій нашим дітлахам. Діти ж не помічають тих недоречнестей, що ми - дорослі. Мені, до речі, сподобалося фото з косульками...
gala Показати IP 26 Листопада 2009 09:35
Воно то так, справді шкода, але скільки це приносить втіхи та позитивних емоцій нашим дітлахам. Діти ж не помічають тих недоречнестей, що ми - дорослі. Мені, до речі, сподобалося фото з косульками...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus