USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Жінок ґвалтували і вбивали: звірства своїх солдатів на Київщині зупиняли навіть самі росіяни

15 Квітня 2022 09:56
Світлина із собакою Ріні, яка сидить на ґанку і чекає свою господарку, стала відома на всю Україну. Жінку вбили російські військові під час окупації Макарова і тварина вже понад місяць не відходить від будинку. Жінку окупанти зґвалтували, а потім зарізали.

Про це йдеться в ТСН.

Відео з Ріні, яка не відходить од дверей свого будинку вже понад місяць, і чекає на свою господарку Тетяну зняла Олена. Друзі убитої жінки попросили подивитись, що із собакою. Тож Олена вже майже тиждень із Києва в Макарів вона їздить доглядати за твариною.

«Я побачила собаку, який лежить на бетоні на порозі і чекає на свою господиню. А господині вже давно немає. Оскільки собака стара, їй 9, для неї потрібний особливий догляд», – розповідає жінка.

Це порода Акіта. Ріні вже купили лежак та облаштували місце на задньому дворі. Собака втратила багато шерсті та схудла.

Господарку тварини, 38-річну Тетяну, вбили під час окупації селища. У будинку жінка мешкала із твариною одна, її чоловік помер від ковіду. На подвір’ї загиблої серед купи сміття – сухпайки окупантів, на землі російська форма, порожні пляшки з-під алкоголю та ящики від боєприпасів. Своєю технікою росіяни проламали паркан, щоби паркуватись на ділянці. В будинку – дірки від куль. Сусіди кажуть, бачили через вікно, як один із окупантів стріляв по ньому, а потім зайшов усередину.

Тетяна вже збиралась виїжджати, але в останній момент до неї увірвався в будинок кадирівець і під дулом автомата він повів жінку в сусіднє котеджне містечко.

Після навідин туди росіян зараз там суцільне руйнування. Вікторія жила в одному із котеджів. На той час разом із сином виїхали. «Мені здається, що вони просто грали в якусь російську рулетку. Просто їздили на танку і просто навмання, куди хотіли, туди і стріляли», – показує Вікторія свій будинок.

А в будинку навпроти вбили Тетяну. Тут у кімнаті все перевернуто догори дригом.

Окупанти тут хазяйнували майже місяць. На другому поверсі, на підлозі у спальні – скривавлена ковдра. На дзеркалі

окупанти написали, що невідома дівчина похована за будинком в саду.

Слідчі вже провели ексгумацію тіла, на місці працювали судмедексперти. Вікторія каже, поруч з могилою бачила табличку, яку встановили російські злочинці. Тетяну спочатку ґвалтували, а потім зарізали.

«Тут Таня була закопана. І була така дощечка. Дата, здається, 15.03.2022 російською мовою. «Замучена невідомим. Похована російськими солдатами». Отака була дощечка з таким написом», – розповідає Вікторія.

У той же день, коли російський найманець увірвався до Тетяни, через паркан він заскочив і в сусідній двір. Тут Олеся жила разом з чоловіком Олександром. «Ми з чоловіком були вдома. Він мене під автоматом взяв і повів в ту хату. Він мене роздягнув і починав ґвалтувати. Не знаю, чим би це все закінчилось, але його з мене зняла російська розвідка. Вони прочісували ті будинки, коли солдати якраз зайшли в розпал.

Я одягнулась, один мене привів у мій будинок, а ті його повели незрозуміло куди», – розповідає Олеся.

Свого чоловіка жінка знайшла вже в сусідів пораненого. «Сусід до нас прибіг окривавлений, ми його – на ґанок. Дві доби його рятували, бо вивезти не могли. І через дві доби він помер», – розповідає сусідка.

Його розстріляв російський військовий, коли той побіг рятувати свою дружину. «Чоловік взяв палицю і біг за мною, виявляється. Перший мене повів, а другий через паркан на город вийшов і його розстріляв», – розповідає Олеся.

Поховали Олександра на городі. Жінка додає, напередодні російського вторгнення вони повернулись з Карпат, там святкували 30-річчя шлюбу. Коли російські війська підходили до Макарова, вона благала чоловіка поїхати, але той не хотів залишати рідний дім.

Росіяни не раз приходили у цей двір, вимагали, щоб люди виїжджали. «Сусіди виїхали, 5 машин до них ще приєднались і між Липовкою та Королівкою колону з 7 машин розстріляли. Загинули наші сусіди», – розповідає жінка.

Те, що їм довелося пережити під час російської окупації, вже розказали СБУ. Їхні свідчення стануть доказами воєнних злочинів росіян у міжнародних судах. Олеся ж досі живе у сусідів. Каже, їй моторошно навіть заходити у власний будинок. «Не знаю, я боюсь в своїй хаті сама бути. Але може пройде. Щось же треба буде робити», – плаче жінка.

А Олена разом з собакою убитої Тетяни чекає на нову господарку Надію. З собою жінка прихопила смаколики для тварини та теплий комбінезон. Олена його одразу одягає. Надія каже, відео з твариною на ґанку побачила вночі, а вже зранку їздила по селищу і шукала собаку. Коли вперше побачила геть виснажену Ріні – розплакалась, а та підійшла і лизнула її. «Я побачила, що сидить... Я так не можу. У мене самої акітос і, не дай Бог, якби у мене так ситуація склалась, то мені дуже хотілось би, щоб мою собаку теж забрали, і щоб у собаки була нормальна родина», – плаче Надія.

Ріні довподоби подарунок, вона позує на газоні перед камерою і здається потроху звикає до нової господарки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus