USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Путін відзначив бригаду, яка влаштувала звірства в Бучі

18 Квітня 2022 20:56
Російський президент присвоїв 64-й бригаді, яка окупувала Бучі на Київщині в березні, почесне звання гвардійської за «зразкові дії» під час війни проти України.

Як пише Українська правда, про це йдеться на порталі урядових документів РФ з указом Путіна.

«За масовий героїзм і відвагу, стійкість і мужність, виявлені особовим складом бригади в бойових діях із захисту Вітчизни й державних інтересів в умовах збройних конфліктів», – йдеться в указі.

Путін підписав указ про присвоєння почесного звання 64-й окремій мотострілецькій бригаді після того, як її вивели з Київщини. В указі він також відзначив «зразкові дії» військовослужбовців бригади в ході війни проти України.

Бригада є підрозділом у складі 35-ої загальновійськової армії Східного військового округу та дислокується в Хабаровському краї.

Член переговорної групи України Михайло Подоляк обурився цим рішенням і закликав світ усвідомити, що проти України чинять геноцид.

«Поки хтось дискутує, чи можна називати злочини РФ в Україні геноцидом, РФ продовжує сміятися світу в обличчя.

«За героїзм і відвагу», – йдеться в указі. У вбивствах дітей та ґвалтуванні жінок, треба розуміти?» – написав Подоляк.

Читати ще: Жінок ґвалтували і вбивали: звірства своїх солдатів на Київщині зупиняли навіть самі росіяни

Як ми писали, Головне управління розвідки Міністерство оборони має докази, що Бучу під Києвом окупувала 64-та ОМСБр окупаційних військ РФ і саме вона влаштувала масові катування, зґвалтування і знущання над мирним населенням, а потім розстріляла їх.

2 квітня Київщину звільнили від російських окупантів. 2 квітня мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у братських могилах було поховано майже 300 містян, по вулицях лежали десятки трупів, деякі – зі зав’язаними руками.

Читати ще: «Вбивали з відвертим садизмом»: NYT створило карту злочинів росіян у Бучі

Путін окреслив 12 квітня докази воєнних злочинів у Бучі «фейком» і сказав, що це дуже схоже на «фейки» західних журналістів про застосування хімічної зброї в Сирії. Потім він почав розповідати про злочини американців в Іраку. Самопроголошений президент Олександр Лукашенко услід Путіну додав, що в Бучі нібито провели «психологічну спецоперацію англійці» та їхня «ручна преса», і пообіцяв показати буцімто документи з номерними знаками їхніх автомобілів.

Російське військово-політичне керівництво після перших кадрів жахіття в Бучі заперечило причетність своїх військових до воєнних злочинів, і сказало, що це все «провокації українських нацистів» за сприяння американців.

Читати ще: Розстрілювали, ґвалтували та катували: у мережі знайшли фото рашистів, які чинили звірства в Бучі

Європейський Союз, США та лідери провідних країн світу звинуватили Росію в звірствах над беззбройними цивільними людьми в Бучі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мешканка Показати IP 18 Квітня 2022 21:25
Здохни нарешті путін.
Анонім Показати IP 18 Квітня 2022 21:48
Бумеранг,ще ніхто не відміняв,будеш ти падло горіти в пеклі ,разом зі своїми «хероями»,яких нагороджуєш за геноцид українського народу.
Metaller555 Показати IP 18 Квітня 2022 22:50
Яка країна, такі і "херої"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus