USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Лучанам відкрили «зелено-блакитну Хорватію»

10 Квітня 2017 20:00
Жителі та гості Луцька мають унікальну можливість оцінити світлини хорватського митця Марка Врдоляка - для цього їм достатньо завітати до ТРЦ «ПортСіті», де 8 квітня почала діяти фотовиставка «Зелено-блакитна Хорватія», присвячена чудовій природі цієї країни.

Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Хорватія в Україні Томіслав Відошевіч, який 10 квітня у рамках робочого візиту приїхав на Волинь, разом із представниками місцевої влади теж завітав на виставку.

Виконувач обов’язків міського голови Ігор Поліщук відзначив, що це перший візит високопоставлених осіб із Хорватії до Луцька і що під час попередньої зустрічі їм вдалося окреслити майбутні напрямки співпраці, а виставка – це лише перший крок у цьому напрямку.


З цією тезою погодився перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Степанцов, який нагадав присутнім, що від червня українці зможуть відвідувати країни ЄС без віз, що сприятиме тіснішим контактам України з європейськими державами та налагодженню економічних, туристичних і культурних зв’язків.


Перший заступник голови Волинської ОДА припустив, що невдовзі, завдяки запровадженню безвізового режиму, українці зможуть насолодитися прекрасними краєвидами Хорватії не лише на знімках. Теж зауважив, що й волинський край має чим здивувати європейців, зокрема і хорватів.

«Я хотів би скористатися нагодою і сказати вам, що Хорватія хоче бути присутньою тут, у Волинській області, ще в одному регіоні дружньої для нас України. Нам надзвичайно приємно, що ще одним поштовхом для приїзду до нас дорогих нашому серцю українських гостей стало і рішення Європарламенту щодо безвізового режиму.

Хорватія, зі свого боку, повністю підтримує Україну, її незалежність, територіальну цілісність, суверенітет, націленість на проведення мінських угод, які призведуть до того, що якомога менше людей будуть гинути. А також готовність інституцій на центральному й місцевому рівні. Те, що найважливіше, – це абсолютна визначеність українського народу щодо європейського шляху і стосовно поділення європейських цінностей. Тому що, якби український народ не визначився із цим шляхом, це не мало б жодної перспективи, а у вашої країни – надзвичайні перспективи. Тому що та битва, яка ведеться в сучасному світі, – це боротьба за цінності», – сказав Томіслав Відошевіч.


А щодо фотовиставки посол Республіки Хорватія в Україні зазначив: «Це художні фотографії, це його (автора, – ред.) бачення Хорватії, проте ми «зловживаємо» цим і намагаємося у такий спосіб пропагувати Хорватію. Тому що сьогодні неможливо розділити культуру, економіку, туризм – все це вже пов’язане між собою. І з цією ж метою було обрано й місце проведення виставки: багато людей будуть проходити тут».

Оцінити роботи хорватського фотохудожника можна до 15 квітня на першому поверсі торгово-розважального центру.

До слова, експозицію підготувало управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації спільно з ТРЦ «ПортСіті».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сірі миші Показати IP 10 Квітня 2017 22:21
що б ми без вас робили?
Кех Показати IP 10 Квітня 2017 22:47
Ну ок переконали їду, лишилось тільки тисячі 2 євро найти на сімю на днів 10
Ксюша Показати IP 11 Квітня 2017 09:08
Неймовірно гарна країна , кожен куточок захоплює дух. Хорватія - це коли ти дрімаєш на пляжі під сосоною. З однієї сторони віє морський бриз, а з іншої пахне розтопленю смолою сосни. І тобі так все по-шарабануууу....ВАУУУУУ...Повернуть туди ще....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus