USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українські інспектори перевірять військові частини РФ біля кордону

15 Січня 2017 10:42
Українські інспектори отримали офіційний дозвіл від Росії у період з 16 по 19 січня відвідати військові формування та частини збройних сил РФ, які дислоковані в Ростовській області.

Про це повідомив представник міністерства оборони Росії Сергій Рижков, пише "Інтерфакс".

За словами Рижкова, Київ запросив проведення інспекції в рамках Віденського документу 2011 про заходи зміцнення довіри і безпеки.

Україна визначила район, який займає площу близько 16 тисяч кілометрів квадратних, додав представник міноборони Росії.

Як відомо, Віденський документ 2011 року передбачає обмін інформацією про військові сили, планування та бюджети. Також країни ОБСЄ надають один одному дані про певні види військової діяльності та проводять інспекції.

Інспекторами будуть два представники України, один представник Канади і один — Королівства Данія. Вони інспектуватимуть військові об'єкти на території Російської Федерації.

Про це повідомив спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник під час брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

«До складу інспекційної групи, як планується, увійдуть двоє представників від України, один представник від Канади і один представник від Королівства Данія. Інспектуванню підлягає територія вказаного району Ростовської області Росії, яка безпосередньо прилягає до державного кордону України», —розповів Мотузяник.

Водночас, він зазначив, що в рамках інспектування комісія отримає певну інформацію від російських командирів підрозділів. Також планують здійснити вертолітний обліт та сухопутну перевірку.

«Метою цих заходів є перевірка наявності або ж відсутності військової діяльності частин і підрозділів ЗС РФ, про яку повинні повідомляти заздалегідь. За підсумками інспекції буде підготовлено офіційний звіт», — сказав речник.

Про всі результати інспекції повідомлять державам-учасникам ОБСЄ.

Як відомо, напередодні РФ погодилась на проведення чотириденної інспекції військових об'єктів у Ростовській області. Раніше повідомлялося, що бойовики «ДНР» не ремонтують російську військову техніку на потужній ремонтній базі в окупованих районах Донбасу, натомість відправляють її до Росії. У цей час вони використовують нову або відремонтовану зброю з Ростовської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Аналітик В.М.Т. Показати IP 15 Січня 2017 11:24
Москалі хочуть показати ,що російських військових на території України немає. І довести всьому світу ,що українська армія воює з своїм народом ...!!! Це підступна мишоловка ПУТЛЄРА ... , - не попадіться так дешево !!!
корінний лучанин до Аналітик В.М.Т. Показати IP 15 Січня 2017 14:28
Оце сила розуму.Кращі з кращих "маскалів-агресорів-окупантів"розробляли цю операцію,а ми її в один хід розбили.Молодець.
Шкода Показати IP 15 Січня 2017 13:21
Але і розвод.В нашому міністерстві одні тупі совкові дуби, а толкові хлопці на передку гинуть
корінний лучанин до Шкода Показати IP 15 Січня 2017 14:21
Давай свої координати.Нам в міністерстві потрібні такі не тупі,європейські стратеги.
Я там Показати IP 15 Січня 2017 21:59
Побутова техніка *БОШ* в Луцку шукайте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus