USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

100 тисяч гривень: дітям, воїнам АТО чи на піар Волинської ОДА?

17 Серпня 2015 17:35
Депутати не підтримали пропозиції колег витратити 100 тисяч гривень на допомогу спортивному веслувальному клубу «Ніка-Сільмаш» або ж «Центру надання соціальних послуг». Натомість, ці кошти витратять на реалізацію програми заходів економічної підтримки засобів масової інформації.

Про це стало відомо під час чергової сесії Волинської облради 14 серпня.

Як зазначив перший заступник голови облради Олександр Пирожик, для висвітлення діяльності Волинської облради вже виділяли 354 тисяч гривень. Стільки ж отримала й Волинська облдержадміністрація на аналогічні цілі (за станом на серпень, ОДА вже використала 205 тисяч гривень).

Проте, останнім цього здалось мало – на «інформаційний супровід обласних програм» установа просить додатково ще 100 тисяч гривень з бюджету. Нагадаємо, під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 11 серпня голова комісії Анатолій Грицюк звернув увагу на те, що для відділу інформаційної політики облдержадміністрації передбачили 100 тисяч гривень на реалізацію програми заходів економічної підтримки засобів масової інформації. Він поставив під сумнів доцільність виділення цієї суми і запитав, чи спрямовуватимуть їх для районних газет для висвітлення діяльності ОДА. Депутат зазначив, що щороку під час прийняття бюджету усе більшу суму передбачають на популяризацію діяльності ОДА.
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик відповів, що це кошти зокрема й районних газет, адже існує затверджена програма підтримки ЗМІ. З його слів, йдеться про інформаційний супровід обласних програм.

На допомогу дітям-спортсменам?

Натомість, альтернативний варіант використання коштів запропонував депутат Віктор Радчук. А саме – не витрачати 100 тисяч гривень на піар держустанови а допомогти спортивному веслувальному клубу «Ніка-Сільмаш», який нині бореться за існування. Зі слів депутата, охочих займатись дуже багато - 4-5 хлопчаків змагаються за одне місце у секції. А дітей возять з 5 сусідніх районів. «Ніка-Сільмаш» за 30 років своєї роботи підготувала понад 20 майстрів спорту та 4 майстри спорту міжнародного класу. Місцеві спортсмени входять до складу різних збірної команди України, тут регулярно проводяться чемпіонати України з веслування на байдарках і каное серед юнаків та дівчат, проводяться міжнародні змагання.

Проте, існуванні спортивної школи нині під питанням. Адже, відповідно до доручення від 31 січня 2015 р. за № 1557/3/1-15, джерелом фінансування спортивних шкіл, незалежно від їх підпорядкування, стали бюджети місцевого рівня. Окрім того, 28 грудня 2014 р. депутати прийняли Закон України №77-УШ «Про внесення змін до деяких актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці з переліку видатків, що здійснювалися за рахунок коштів Фонду соціального страхування», який, фактично, заборонив вище згаданому Фонду здійснювати видатки на фінансування ДЮСШ.
Радчук каже, що з бюджету області вже виділяли кошти, і міська влада погодилась на співфінансування «Ніки-Сільмаш». Проте, виділених коштів не вистачає, адже для того, аби близько 100 дітлахів мали змогу займатись, на рік потрібно близько 600 тисяч гривень. Тому депутат зауважив, що замість того, аби за кошти бюджету піарити обласну владу, ці гроші могли б спрямувати на допомогу юним спортсменам.

«Роботу облдержадміністрації мають цінувати по реальних справах, а не по тому, що пишуть в газетах чи розповідають по телевізору. Колеги, прошу підтримати», - заявив депутат Радчук.

Володимир Гунчик погодився допомогти ДЮСШ, але при умові, якщо «Ковельсільмаш» або місто профінансує 30% цієї суми.
У відповідь Радчук зазначив, що спортивний клуб – державний, і від збанкрутілого заводу «Ковельсільмаш» у «Ніки» - лише назва. Зрештою, обранці волинської громади не підтримали пропозиції Радчука не витрачати гроші на піар влади, а допомогти волинському спорту. Не погодились і на пропозицію простого співфінансування ДЮСШ «Ніка-Сільмаш» на умовах «70 на 30».

На допомогу захисникам України та їх сім’ям?

Олександр Пирожик під час розгляду питання зауважив, що перед виборами «витрачати кошти на піар – це нечесно».
Мовляв, він за півтора року на посаді не замовив жодного інтерв’ю.

Натомість, нагадав депутатам за комунальне підприємство «Центр надання соціальних послуг». Так, з його слів, останнім часом дуже багато воїнів АТО та членів їх родин звертаються за допомогою. Кількість людей така велика, що за останні місяці люди на лікування отримують лише 40% від того, що отримували раніше. А тому запропонував 100 тисяч гривень, які стали темою активного обговорення в облраді, зарезервувати для фінансування заяв про надання допомоги воїнам АТО, членам їх сімей та родин. А до наступного засідання внести зміни у програму і передати кошти на «Центру надання соціальних послуг». Проте, і цю пропозицію обранці волинської громади не підтримали. Таким чином, 100 тисяч гривень, як і планувалось попередньо, витратять «на реалізацію програми заходів економічної підтримки засобів масової інформації».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Галя Показати IP 17 Серпня 2015 17:44
Для чого гроші засобам масової інформації виділяють- для того щоб слухняні були і не дай бог про Гунчика погано не писали .
123 до Галя Показати IP 17 Серпня 2015 23:59
та куди ж ви, альо. як же свєточці без ширінки працювати?? як же інфармационний суправір рабити? каєншно 100 тисяч ОДА залиште, які в біса діти ? як воїни АТО? а чьом рєчь? чи думаєте стадо саме за чинуш буде голосувати, без піару?
Штефан, Луцьк до Галя Показати IP 18 Серпня 2015 10:15
Волинське ТБ, радіо, "Волинь-нова" та іще низка місцевих ЗМІ славлять обласне і містечкове керівництво. Покривають їхні корупційні злочини, любовні походеньки, крадіжки та скандали. Ось, саме за це Гунчик, Романюк, Кіндер, Саганюк, Сапожніков та велика многість інших, їм платять із державної кишені. Невже не зрозуміло?
Андрій Волинь Показати IP 17 Серпня 2015 17:52
Про ці кошти більшість депутатів домовилася, більш всього, перед засіданням сесії. Хороші пропозиції Пирожика та Радчука не підтримали. Аж не дивно. Виборі на носі...Одні слова в діяльності влади. А Радчук сказав гарно: «Роботу облдержадміністрації мають цінувати по реальних справах, а не по тому, що пишуть в газетах чи розповідають по телевізору».
депутат Показати IP 17 Серпня 2015 18:28
Бідний Пирожик.
нород Показати IP 17 Серпня 2015 23:12
список хто як голосував за пропозицію Радчука, щоб бачили хто не проголосував та лиже гунчику
Аня Показати IP 18 Серпня 2015 09:22
А для чого ці районні пережиток совдеповщини,хто їх читає чи виписує.Заставляють у селах поштарів,щоб виписували газети.Для чого держати штат 10 чоловік і зарплата у редакторів по 5-7 тисяч.Газети читають майже ніхто, все в інтернеті.Позакривайте ці районки і не смішіть людей.Краще поліклініку для діток відкрийте чи садоок новий,не вистачає грошей, а то держать дармоїдів
Василь Показати IP 19 Серпня 2015 15:52
то є реальне лице нашої влади з її внутрішніми домовленостями та деребанами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus